Freitag, 23. Oktober 2009

Domaci Film "ŠIŠANJE" - Od ljubavi do nacizma

Domaci film: „Šišanje" - Od ljubavi do nacizma

Režiser Stevan Filipović, poznat po hororu „Šejtanov ratnik", snimio film „Šišanje" o neonacistima, navijačima fiktivnog fudbalskog kluba Radnik

Režiser Stevan Filipović, poznat po hororu „Šejtanov ratnik", snimio je film „Šišanje", koji se bavi fenomenom ekstremne desnice u Srbiji. Glavni junak filma, mladi matematičar Novica, zaljubljen u lepu komšinicu Minu, upada u svet beogradskih neonacista, navijača fiktivnog fudbalskog kluba Radnik. Autor filma kaže da scenario, koji je nastao još 2006, nije prilagođavan stvarnosti, već se stvarnost, nažalost, prilagođavala njemu.



Predvideo budućnost... Reditelj kaže da nije mnogo prilagođavao film i tvrdi da je realnost kopirala ono što je napisao krajem 2006.

- Nismo mnogo prilagođavali film, već je uglavnom realnost kopirala ono što je napisano krajem 2006. godine. Mislim da bukvalno nema scene u filmu koja se na ovaj ili onaj način nije odigrala na ulicama Beograda, ili širom Srbije - kaže Filipović, a na pitanje u kojoj meri je „Šišanje" priča o odrastanju, a u kojoj je društveni esej, odgovara:

- Te dve kategorije su u Srbiji danas neraskidivo

CELA VEST OVDE

rapidshare.com download stream

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen