Freitag, 23. Oktober 2009

FARMA 2009: Svađate se, gladujte!

Svađate se, gladujte!

IAKO su se u utorak na ružičastom imanju svi međusobno posvađali, farmeri su u novi dan ušli kao da se ništa nije dogodilo. Preko noći zaboravili su na sve nesporazume, prepirke i sukobe, pa su u pozitivnom raspoloženju dočekali nove stanare farme - ovce.
Naravno, situacija je još daleko od potpune harmonije, jer na relaciji Maja Nikolić - Cakana i dalje sevaju varnice. Pop pevačica ne prestaje da peva, što njenu koleginicu folkerku dovodi do ludila. Cakana se zahvalila Bogu što je u sredu imanje ogrejalo sunce, pa je mogla da sedi napolju „kako ne bi slušala Majino zavijanje“.
- Od sada ima namerno da pevam po ceo dan, pa neka puknu od muke Cakana i Viktorija - rekla je Maja, dok je spremala svečani ručak povodom Sandrinog rođendana.
U Majinim posnim punjenim paprikama
uživali su gotovo svi ukućani, a ponajviše Marina i Toma „Panters“ koji smatraju da Nišlijka toliko dobro kuva da može da se uda i treći put.
I dok su ukućani tamanili punjenu papriku i ostatke ćurećeg pečenja, „kuhinjski klan“ (Viktorija, Cakana i Big Mama) je jednoglasno bojkotovao Majin ručak. I dok je Viktorija ceo dan preležala u sobi, uz opravdanje da je umorna i da je izgubila apetit, Cakana je uživala u nikotinu na suncu, a Big Mama je zavaravala glad jednim isprženim jajetom.
Zadruga je, inače, priredila proslavu za Sandrin rođendan, donevši farmerima razne specijalitete, piće i muziku. Svi ukućani su ludovali sa slavljenicom do ranih jutarnjih časova, a ponajviše Toma, koji joj je sve vreme pevao na uvce, kao i njen budući „muž“ Nigor.
Orile su se pesme Lepe Brene, duvalo se u rođendanske svećice i sve je izgledalo kao da su nesporazumi prevaziđeni. Proslavu je, međutim, bojkotovao „kuhinjnski klan“, koji čak nije želeo ni da nazdravi sa slavljenicom.
Iako su u sredu uvukle „kandže“, Cakana, Viktorija i Big Mama već u četvrtak ujutru su napravile novi skandal. Posle slavlja sklonile su većinu slatkiša koje je Sandra dobila za rođendan kako ne bi morale da spremaju hranu za Sandrinu i Nigorovu svadbu, koja je zakazana za petak.
- Ako ne pristane na to da sačuvamo tortu za svadbu, staviću joj je na krevet i neka je jede rukama. Neću joj ni kašiku dati - siktala je besna Cakana.
Zbog konstantnih svađa, fizičkih obračuna i otkazivanja poslušnosti ovonedeljnoj gazdarici Bebi Dol, zadruga je kaznila farmere slabim pazarom na pijaci. Osim toga, sledeće nedelje ješće isključivo ostatke hrane od svadbe.
- Hoćete da se svađate, e, onda gladujte - poručio im je mentor Proka.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen