Samstag, 24. Oktober 2009

Jeste li spremni za 2012?

Šokantno, uznemirujuće i (ne)istinito?
Jeste li spremni za 2012?



Pripremite se za evoluciju filmova katastrofe jer svijet kakvog poznajemo uskoro će nestati! Roland Emmerich, redatelj hitova Dan nezavisnosti i Dan poslije sutra donosi novi spektakl.

režija: Roland Emmerich
uloge: John Cusack, Thandie Newton, Woody Harrelson, Amanda Peet, Danny Glover
žanr: spektakl
zemlja: SAD
godina: 2009
web: 2012

Godine 2009. cijenjeni tim znanstvenika potvrđuje globalnim vođama da će svijet kakvog poznajemo uskoro skončati... Plan svjetskih vođa je spasiti što više čovječanstva do 2012. godine, no na žalost nemoguće je spasiti sve.

Kada Jack Curtis (John Cusack) i njegovo dvoje djece otputuju u Yellowstone, u isušenom koritu jezera nabasaju na veliki istraživački centar i otkriju dobro skrivanu vladinu tajnu o nadolazećoj apokalipsi.

Jackson mora preuzeti stvar u svoje ruke te kreće spasiti sebe i svoju obitelj od potresa, vulkanskih erupcija, tsunamija i svih ostalih elementarnih nepogoda koje je Zemlja namijenila čovječanstvu...

Nestala prije mnogo stoljeća, civilizacija Maja ostavila nam je svoj iznimno složen kalendar, koji završava točno određenim datumom, jasno implicirajući kraj svijeta.

Astrolozi su u međuvremenu otkrili o kojem je datumu riječ, numerolozi pronašli obrasce koji ga predviđaju, a geolozi ustanovili kako se Zemlja odavno kreće prema kataklizmi nevjerojatnih proporcija za koju niti ostali znanstvenici više ne mogu zanijekati da nas očekuje 2012. godine.

Proročanstvo koje je započelo sa Majama je danas pažljivo zabilježeno, rastavljeno i analizirano. Godine 2012. ćemo svakako saznati istinu, no upozorenje je više nego jasno.

Priča je predstavljena iz dva gledišta: gledišta onih koji su svjesni kataklizme koja očekuje svijet, i gledišta onih koji žive u neznanju. Lik Johna Cusacka, Jackson Curtis, je običan civil koji slučajno nalijeće na vijest da se sprema kraj svijeta kakvog poznajemo.

Film 2012 je sniman u Vancouveru u Kanadi, a snimanje je trajalo pet mjeseci.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen