Sonntag, 25. Oktober 2009

Na snimanju „Selo gori a baba se češlja“

Na snimanju „Selo gori a baba se češlja“
U seriji kao kod kuće



Snimanje najgledanije domaće TV serije „Selo gori a baba se češlja“ pratili smo tokom dosadne oktobarske kiše koja je natopila plodnu moravsku zemlju. Bez obzira na okolnosti i nimalo prijatne uslove rada, dvadesetak članova iz velike ekipe koja proizvodi seriju vredno je radilo, mada su ih nadohvat ruke „provocirale“ tople sobe. U dvorištu Rake Petrovića, u blizini čuvene Kukljinske skele, razvučeni su silni kablovi, namešteni teški reflektori i neophodni stativi, postavljene table stiropora... I sve je bilo spremno za snimanje jedne od scena iz serije.


Kao porodica
Na setu su od glumaca samo Radoš Bajić, scenarista, reditelj i glavni glumac u seriji, te njegov sin Nedeljko, ali su svi članovi ekipe prisutni. Ogrnuti teškim, nepromočivim kabanicama, rade poslove koje gledaoci udobno smešteni ispred televizora nikada neće videti.
– Kad je lepo vreme, lako je raditi, ali mora se i kada duva vetar, padaju kiša i sneg. Nikome ovo ne pada teško jer smo svi kao velika porodica. Uglavnom su ovde ljudi od 30 do 35 godina koji se dobro snalaze, mada moram da istaknem sektor rasvete pošto rade zaista fizički izuzetno naporan posao – priča nam Marko Stevović, organizator snimanja, dok krajičkom oka proverava šta njegove kolege rade.
Ivan Drašković je u ekipi serije od 2006. godine. Pre toga nije radio ništa slično. Rodom je iz Medveđe, odakle je i Radoš Bajić. Počeo je kao fizikalac...

CEO TEKST I SLIKE OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen