Dienstag, 27. Oktober 2009

Otvoren Sajam milionera u Moskvi

Otvoren Sajam milionera u Moskvi


Iako je svijet još mamuran od svjetske globalne krize, u Moskvi je otvoren Sajam milionera, na kojem je prisutan manji broj izlagača u odnosu na prošlu godinu.

- Cijela industrija luksuznih proizvoda pogođena je krizom. Ove godine je 30 odsto manje izlagača - rekao je Oleg Makarevič, šef distributera luksuznih jahti u Rusiji.

Nije samo pala prodaja skupocjenih proizvoda, već i luksuznih objekata.

- Za godinu dana moj promet je pao 40 odsto - sa žaljenjem je komentarisao Mark Tak, šef "Paradise", kompanije koja se bavi prodajom ekskluzivnih vila na Baliju, te dodao da je polovina njegove klijentele iz Rusije.

Nešto veselije je bilo na štandu "Anson" nekretnina iz Španije, koji se bave prodajom luksuznih kuća u Marbelji i Dominikanskoj Republici. Cijene kuća se kreću od tri i po i 8,4 miliona evra, a ove godine prodali su dvije kuće, u odnosu na šest u 2008. godini.

Na sajmu je pažnju posjetilaca privukla i ogromna limuzina dugačka 13,5 metara, a široka 1,8, luksuzno opremljena kožnom garniturom, muzičkim studiom, pozlatama i mini-barom.

Ove godine na sajmu nije bilo vodećih proizvođača luksuznih automobila "Bentli" i "Rols Rojs", ali je zato u centru pažnje bio emajlirani kamrus mercedes SLR 750.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen