Sonntag, 25. Oktober 2009

SELO GORI... PREMIJERA: Ponesite mnogo maramica

Ponesite mnogo maramica

Serija „Selo gori a baba se češlja“, posle trogodišnjeg življenja na TV ekranima, seli se delom na veliko platno. Autorska ekipa, predvođena Radošem Bajićem, odlučila je da napravi film „Selo gori i tako...“ Film, koji će ispratiti jednu od najzanimljivijih priča u seriji - sudbinu Radojke(igra je Ljiljana Stjepanović) i njenu bitku da pobedi rak dojke. Na taj način, ovaj film, čija je premijera u ponedeljak u Sava centru, postaje deo kampanje Ministarstva zdravlja „Srbija protiv raka“.

Autor Radoš Bajić, u razgovoru za „Novosti“, najavljuje da će film biti uzbudljiv i da će iznenaditi mnoge:
- Žanrovski, film je mnogo više drama nego komedija. U serijalu smo imali oko 26 sati igranog programa. Od toga je trebalo napraviti jednu priču. Ovoga puta, temeljno smo se usredsredili na dve porodice, Radašinovu i Milašinovu. Film ima jedan snažan sentiment i očekujem da će se mnogo maramica potrošiti u Sava centru.

* Kako ste se odlučili za to da film prati baš jednu od najtužnijih sudbina u seriji?
- Napravili smo ga podstaknuti inicijativom koja je došla iz Ministarstva zdravlja. Priča u seriji napravljena je, međutim, mnogo ranije. Kada su te epizode emitovane, reakcije su bile fantastične. I statistički podaci govore da smo pozitivno uticali i učinili mnogo na polju afirmacije važnosti prevencije u lečenju raka dojke. Od filma ne očekujemo profit. Važnije od svega je da činimo nešto dobro i humano.
* Otkud interesovanje za ovu problematiku?
- Taj problem je, nažalost, bio problem sa kojim...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen