Sonntag, 25. Oktober 2009

Veliko zagrebačko finale Halida Bešlića

Veliko zagrebačko finale Halida Bešlića
Na dva koncerta naše zvijezde blizu 50.000 posjetilaca

Zagreb je drugu noć zaredom plesao i pjevao u ritmu Halida Bešlića i sevdaha. Više od 20.000 ljudi, kao i u petak navečer, ispunilo je sinoć Arenu i bilo je čarobno opet čuti kako publika, svih generacija uglas, kao da su zajedno vježbali godinama, pjevaju sve Halidove hitove.

Tokom cijelog koncerta u dvorani je vladala spektakularna atmosfera. Oduševljena publika koja je u hrvatsku prijestolnicu stigla iz cijelog regiona, zapadne Evrope, ali i Amerike puna tri sata nije prestajala bodriti našu zvijezdu sve do velikog finala kada im je Halid poručio:

- Hvala lijepo, to bi bilo sve za večeras.

I tada je nastao haos i zaglušujuće skandiranje, koje je Halida s "Miljackom" vratilo na bis, na ogromnu radost publike.

Halid Bešlić napravio je u Zagrebu nešto što je malo kome pošlo za rukom. U dvije noći okupio je skoro 50.000 ljudi, oborio je rekord posjećenosti Arene i izazvao nezapamćenu euforiju.

Ćiro: Ovo je pobjeda BiH

Prije koncerta Halida je u bekstejdžu pozdravio i Ćiro Blažević.

- Ovo nije samo pobjeda Halida Bešlića, nego cijele Bosne i Hercegovine. Hvala ti Halide za ovu manifestaciju, jer si pokazao da se genijalci rađaju pod našim podnebljem - rekao je Ćiro a Halid je dodao:

- Sarajlije mogu biti ponosne na mene.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen