Sonntag, 25. Oktober 2009

Zašto biramo pogrešne muškarce

Zašto biramo pogrešne muškarce (Ne, niste seljanke)



Na prvi pogled uspešne, komunikativne i vrlo vešte žene gube glavu za luzerima, alkoholičarima, oženjenim muškarcima i klasičnim švalerima koji jure za svakom suknjom. Jedan loš izbor može da se smatra slučajnošću, ali ako se stalno ponavlja ista priča, to je povod da se stavi prst na čelo.

Postoji, dakle, razlog zašto se ponašate po istom obrascu. Pogrešni izbori često su rezultat neracionalnih strahova, kompleksa, anksioznosti, nerazrešenih trauma. Po pravilu su ova osećanja nesvesna, ali samim tim i moćnija. Ona vladaju našim ponašanjem i u stanju su da upropaste život i najvećim pametnicama. Srećom, radom na sebi problem se može rešiti.


Plašite se odbacivanja

Ako ste u mladosti iznenada izgubili nekoga koga ste mnogo voleli, sasvim je moguće da ćete, kasnije, razviti strah od gubitka i odbacivanja. Vaša želja za zasnivanjem porodice inhibirana je nesvesnim strahom i čuvenim pitanjem „šta ako me ostavi“. Zato ćete po pravilu birati muškarce koji i sami beže od vezivanja, stvarajući s njima odnos bez ozbiljne bliskosti i poverenja. Ali, zato ćete, ako vas ostavi, proći bez patnje, bola i emotivnih ožiljaka.


Verujete u stereotipe

„Žena mora da se uda“, „usedelicu niko neće“…
Ovakve i slične predrasude vas opterećuju...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen