Dienstag, 3. November 2009

FORMULA 1: Domenicali : Vreme će pokazati da li smo dobro postupili

Ovu godinu italijanski tim će pamtiti po lošoj sezoni sa samo jednom pobedom. Ipak tim se odlučio da posle VN Mađarske ne razvija automobil, spremajući sasvim nov dizajn za narednu sezonu.

Po mišljenu šef tima Stefana Domenicalia, vreme će biti jedini pokazatelj da li ova odluka bila pravilna. Tim je odustao od razvoja automobila na polovini sezone, spremajući sasvim nov dizajn. Ovogodišnji model Ferrarija F60 ima lošu osnovu za projektovanje narednih automobila, tako da je tim otpustio Johna Ileya glavnog dizajnera ovogodišnjeg Ferrarija.

Prema nekim navodima, novi Ferrari koji će biti konstruisan za narednu sezonu dosta će podesćati na ovogodišnji Red Bull koji po mišljenu Domenicalia ima veoma dobru osnovu za dalji rad i unapređenje.

"Mi smo se složili da obustavimo razvoj modela F60 jer nije imao dobru osnovu za nadogradnju i bio je veoma težak za upravljanje. Mislim da je odluka bila prava jer smo morali da počnemo sve ispočetka", rekao je Stefano Domenicali.

Ferrari je u ovogodišnjem šampionatu zauzeo četvro mesto, dok im je nabolje plasirani vozač bio Kimi Raikkonen na 6 mestu u poretku vozača sa 48 bodova.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen