Mittwoch, 4. November 2009

FORMULA 1: Tržište vozača za 2010 sezonu

Sezona 2009 je završena ali manje od polovine vozača zna gdje će voziti sledeće sezone. Fernando Alonso je nakon dugih glasina potvrđen u Ferrariju koji je to objavio po tradiciji nakon VN Italiji. Pogledajmo tržište vozača od tima do tima:

Brawn GP Mercedes

Uprkos uzimanju dvostruke krune nakon samo jedne godine postojanja u F1 tim tek treba da potvrdi vozačku postavu za sledecu sezonu. Znamo da je Rubens Barichello napustio tim i otišao u Williams, dok svjetski prvak Jenson Button treba da zakljuci ugovor i da ostane i dalje u timu. Rosberg očekuje da će se pridružiti timu.

Red Bull Renault

Vozačka postava je potvrđena za narednu sezonu, a to su Mark Webber i Sebastian Vettel

McLaren Mercedes

Lewis Hamilton je siguran i ostaće u timu i narednu godinu, dok će Heikki Kovalainen najverovatnije morati pronaći drugi tim. Kimi Raikkonen je prvi izbor McLarena, ali zbog njegovih visokih zahtjeva za platu mogao bi neko drugi doći. Najčešće se spominje Adrian Sutil, Nick Heidfeld i moguće Timo Glock.

Ferrari

Italijanski tim je isplatio Kimija Raikkonena i na njegovo mesto dolazi Fernando Alonso koji će voziti zajedno sa oporavljenim Felipeom Massom. Giancarlo Fisichella će biti test vozač i time je Ferrari rješio sve svoje brige oko vozača za iduću sezonu. Međutim tim je dozvolio Fisichelli da se može takmičiti ako nađe angažman.

Toyota

Japanski tim još nije siguran da će se takmičiti sledeće sezone. Ako se nastave takmičiti vjerovatno da će Kamui Kobayashi biti u postavi. Heikki Kovalainen se povezivao sa ovim timom kao drugi vozač.

Sauber Qadbak Ferrari

Budućnost tima čiji je vlasnik Peter Sauber i dalje je neizvjesna nakon sto se BMW odlučio povući iz F1. Qadbak je kupio tim, ali kako sada stvari stoje neće se moći takmičiti sledeće sezone jer FIA ne dozvoljava 14 timova na gridu. Ako ostanu očekuje se da će Nick Heidfeld ostati u timu.

Williams Cosworth

Nico Hulkenberg je potvrđen od strane tima za naredu sezonu nakon odlične vožnje u GP2 seriji. Sa njim u timu voziće Rubens Barichello.

Renault

Posle teške i skandalozn sezone, 2010 godina biće obnova tima. Fernanda Alonsa koji je otišao u Ferrari zamjeniće Robert Kubica. Kao drugi vozač spominje se Timo Glock. Izvjesno je da Romain Grosjean neće ostati u timu.

Force India Mercedes

Adrian Sutil će najvjerovatnije ostati u timu i naredne godine. Uz njega tu bi trebao biti Tonio Liuzzi. Međutim postoji mogućnost da tim angažuje i nekog novajliju.

Toro Rosso Ferrari

Tim koji je u vlasništvu Red Bulla nije potvrdio vozačku postavu za sledeću sezonu ali se očeuje da će tim produžiti saradnju sa Sebastienom Buemiem i Jaime Alguersuariem.

Campos Meta Cosworth

Bruno Senna je potvrđen da će voziti u ovom novom španskom timu. Pedro de la Rosa je povezan sa ovim timom. Bernie Ecclestone je izjavio da bi volio ponovo viditi Nelsinha Piqueta u F1.

Lotus Cosworth

Sa pokrićem od vlade Malezije tim je preuzeo ime od slavnog tima koji se prestao već odavno takmičiti. Jarno Trulli najvjerovatnije neće ostati u Toyoti i kruže glasne kako bi mogao potpisati za Lotus. Fairuz Fauzy je takođe povezan sa ovim timom

Manor Cosworth

Velik broj vozača se povezuje sa ovim timom uključujući Adama Carrolla i Anthonya Davidsona, ali još nije poznata postava za sledeću sezonu.

USF1 Cosworth

I sa ovim timom povezan je veliki broj imena ali nije bilo ništa konkretno. Ono što je sigurno je da se neće takmičiti Danica Patricki i Kyle Busch.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen