Donnerstag, 19. November 2009

HARI MATA HARI: Nezaboravne večeri u Beogradu

Harijeve nezaboravne večeri u Beogradu
Malo ko je održao četiri koncerta zaredom u punom Sava centru

Hari Mata Hari u beogradskom Sava centru održao je od nedjelje do srijede četiri nezaboravna koncerta. Sve četiri večeri dvorana je bila dupke puna, Hari je pjevao po tri sata, a publici je poklonio ne samo dobru muziku već i pregršt pozitivnih emocija koje su se osjećale u vazduhu.

Eksplozoja emocija

Niko iz dvorane niti jedno veče nije izašao nezadovoljan, a i poslije dva bisa publika je tražila još. Ipak, finale je bilo najbolje.

- Nekako je najljepši zadnji koncert u seriji, što ne znači da ni prethodne tri večeri nisu bile odlične. Ali, ipak na kraju se sve emocije skupe i prosto eksplodiraju - rekao je Hari.

I zaista četvrte večeri u dvorani je vladala posebna energija, a publika je već od prve pjesme bila na nogama.

Međutim i prethodne tri večeri šarmantni Sarajlija je Beograđanima priredio nezaboravano muzučko druženje. Iako su njegovi gosti dobijali gromoglasne apluze, dlanovi se nisu štedjeli jedino poslije Harijevih pjesama kao što su "Lejla", "Domine", "Baš ti lijepo stoje suze", "Azra"...

Najveći aplauz

Ipak, najveći aplauza svake večeri Hari je dobio za hitove "17 mi je godina" i "Prsten i zlatni lanac". Ovu drugu publika je sa njim pjevala horski od prve do posljednje strofe. Sve večeri Hari je spektakl zatvorio pjesmom "Poletjela golibica sa Baščaršije".

- Hvala vam za predivne večeri. Družit ćemo se uskoro - obećao je Hari.

A zašto i ne bi, jer malo ko je održao četiri koncerta u Sava centru i pred sobom gledao punu dvoranu, koja je od prvog do zadnjeg takta pjevala s njim.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen