Montag, 2. November 2009

Koji je pravi instrument za vase dete

Koji je pravi instrument za vase dete

Da biste pronašli instrument koji najviše odgovara vašem detetu, morate da vodite računa o njegovom karakteru i mogućnostima. Nema potrebe da dete prerano upišete u muzičku školu, lakše će pratiti program ako zna da čita i piše. Ako je dete izrazilo želju da pođe u muzičku školu, poslušajte savete francuske flautistkinje Atare ben Tovim, autorke knjige „Muzika - koji instrument da odaberete za svoje dete?“Klavir za vrednice

Note koje treba dešifrovati, deset prstiju koji sviraju istovremeno... Ovaj instrument nije za sasvim malu decu zato što zahteva dobru koordinaciju prstiju. Osim toga, dete će bolje napredovati ako ume da čita.
To napredovanje će, doduše, biti sporo, ali deci se klavir dopada zato što relativno brzo mogu da nauče da sviraju neku jednostavnu, ali poznatu melodiju ili da sami komponuju svoju muziku.
Osim toga, obezbeđuje odličnu osnovu za bavljenje muzikom. Posle klavira lako se prelazi na bilo koji drugi instrument.


Truba za one koji vole da se istaknu

Snažan zvuk ovog instrumenta privlači decu koja imaju višak energije, vole buku i uživaju da privlače pažnju. Ali, opredelite se za trubu samo ako su vam komšije tolerantne.
Rezultati se brzo vide, pošto se svira sa tri prsta i nikad se ne svira više nota istovremeno.
Osim toga, obično se svira u grupi. Ali, truba se ne preporučuje deci mlađoj od 10 godina zato što može da prouzrokuje deformaciju usta.
Violina za levoruke

Nije lako svirati violinu. Potrebne su godine vežbe da bi se dobio pravi zvuk. Ima dece koja već sa tri ili četiri godine počinju da uče da sviraju violinu, ali ako dete počne vrlo rano, vremenom će verovatno izgubiti interesovanje.
Deca koja istraju obično potiču iz porodica muzičara ili imaju izuzetno inventivnog nastavnika. Imajte na umu da ovaj instrument više leži levorukima, pošto je leva ruka prilikom sviranja aktivnija.

Flauta za mirnu decu

Svira se tako što se instrument drži sa strane. To znači da je flauta dobar izbor samo za decu koja se ne vrpolje i mogu da sviraju ne gledajući u prste. Osim toga, mali muzičar treba da ima dobra pluća. To znači da ne treba početi pre sedme ili osme godine. Međutim, čim savlada osnove, dete će vrlo brzo preći na širok repertoar melodija i pesmica. Flauta najviše odgovara osetljivoj i povučenoj deci.
Gitara za male mangupe

Deca uz gitaru lako mogu da sanjare kako su velika. To, međutim, nije nimalo lak instrument za sviranje: dve ruke sviraju nezavisno jedna od druge. Ovaj instrument odgovara deci sa dobrom koncentracijom. Najbolje je da se počne sa sedam godina, ali detetu treba objasniti da će rezultati doći tek posle godina napornog vežbanja.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen