Montag, 9. November 2009

Kusturica vratio kasete HRT-u

Kusturica vratio kasete HRT-u

Zagreb -- Režiser Emir Kusturica vratio je kasete Hrvatskoj radioteleviziji, pošto ih je nedavno oduzeo ekipi te televizije koja je s njim snimala intervju u Mokroj Gori.

HRT je u nedelju emitovao odlomke iz sporne emisije, na kojima se vidi kako Kusturica, iznerviran pitanjima urednika emisije "Nedeljom u dva" Aleksandra Stankovića, prekida snimanje ranije dogovorenog intervjua, posle oko 20 minuta razgovora.

Stanković je ranije ocenio da je zaplena materijala "klasično razbojništvo i čisti lopovluk", kao i da će HRT od Kusturice tražiti da vrati snimljeni materijal, ali da ne veruje da će ga dobiti.

Prema Stankovićevim rečima, pitanja koja su iznervirala reditelja odnosila su se na Slobodana Miloševića i Kusturičin odnos s njim.

Upitan zašto je s pokojnim srpskim predsednikom pio viski tokom srpske blokade Sarajeva, odgovorio je da nije imao izbora.

Zatim ga je Stanković podsetio da je svojevremeno izjavio da je bilo dirljivo gledati kako je Milošević u haškoj sudnici slao poljupce suprugi Miri i upitao ga hoće li i u Izraelu, u kojem snima idući film, Izraelcima reći kako je bila dirljiva pažnja kojom je Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami.

Kusturica na to nije imao odgovor, već je upitao Stankovića zašto ne pričaju o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj.

Na Stankovićevo kontrapitanje da ako tako misli, zašto je "svojevremeno opevao Antu Gotovinu, čoveka koji je optužen za ratne zločine u Hagu" , Kusturica je uz psovke ustao i naprasno završio razgovor.

Izvor: beta

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen