Dienstag, 24. November 2009

"Twilight" nastavak ulazi u knjige rekorda

"Twilight" nastavak ulazi u knjige rekorda

Nastavak The Twilight Saga: New Moon ušao je u anale kao treći po redu film koji je ostvario najveću zaradu u bioskopima tokom prvog vikenda prikazivanja u Severnoj Americi, kada je horde tinejdžerki pohrlilo u bioskopske sale da pogleda epilog ljubavnog trougla između srednjoškolke, vampira i vukodlaka. The Twilight Saga: New Moon zaradio je oko 140,7 miliona dolara tokom prva tri dana prikazivanja u Sjedinjenim Državama i Kanadi, premašivši očekivanja industrije.
Rekord zarade tokom premijernog vikenda drži nastavak o Betmenu, The Dark Knight, sa 158 miliona dolara, a iza njega sledi Spider-Man 3 sa 151 milion dolara. New Moon je sada zamenio Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest koji je bio na trećem mestu sa 136 miliona dolara. Ankete u Severnoj Americi pokazale su da žene čine oko 80 procenata publike, kao i da je polovina publike ispod 21 godine.

New Moon se vraća opasnoj romansi između srednjoškolke Belle Swan (Kristen Stewart) i vampira Edwarda Cullena (Robert Pattinson). Nakon što su se zaljubili u prvom filmu Twilight, Bella i Edward sada raskidaju. Bella se zbližava sa Jacobom Blackom (Taylor Lautner), američkim Indijancem koji je i vukodlak. Jacob štiti Bellu, ali ona i dalje čezne sa Edwardom. Film je režirao Chris Weitz.

Twilight franšiza je zasnovana na seriji četiri istoimena romana Stephenie Meyer, koja je prodata u 85 miliona primeraka širom sveta.

Treći film, Eclipse, očekuje se u junu.

VEST PREUZETA OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen