Sonntag, 22. November 2009

SAVETI: Kako ostaviti pušenje

Kako ostaviti pušenje

Kako ostaviti pušenje
I Quit Smoking - Metoda sa 90% uspeha



Droga. Prva asocijacija vam je, verovatno, heroin, Možda kokain. Možda ponekome čak i alkohol. Ali, kladimo se da nikome od vas nije na pamet pao duvan. Najposle, ako bi se cigarete ubrajale u drogu, skoro svaki drugi čovek kod nas bi bio okarakterisan kao narkoman - prema poslednjim podacima, 3.5 miliona ljudi u Srbiji su pušači. Naravno, ako ste pušač, možete se pobuniti i reći "Na šta to liči, heroin i cigarete se ne mogu porediti", i bili biste u pravu, ali ne onako kako očekujete!

Naime, najnovija istraživanja su pokazala da je nikotin najadiktivnija supstanca od svih gore pobrojanih, odnosno, da se ovisnici o cigaretama, pardon, pušači, nalaze u najgoroj poziciji ako i kada požele da prestanu sa pušenjem. U prevodu, barem po rečima naučnika, lakše je skinuti se sa heroina nego sa nikotina. Ups.

Postoji bradata šala (već će i u penziju) o ostavljanju cigareta: "Prestati sa pušenjem je najlakša stvar na svetu. Ja sam prestajao na stotine puta". Zaista, samo oni koji su pokušali da ostave pušenje mogu da kažu koliko je to zapravo teško. Razlog tome nije samo zbog farmakološke već i zbog psihološke zavisnosti, odnosno veze...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen