Dienstag, 3. November 2009

SAVETI: Ljubav krvnih grupa

Ljubav krvnih grupa

Krvna grupa, koju nasljedjujemo od roditelja, snažan je genetski pecat koji nosimo od rodjenja.
Ona – kako su ustanovili znanstvenici - u znacajnoj mjeri utjece i na nacin kako doživljavamo i ispoljavamo svoje emocije.

Da je na osnovu analize krvne grupe moguće napraviti dosta pouzdan psihološki profil osobe, odavno je poznato u istočnim zemljama. Japanci, recimo, u svakodnevnom životu primjenjuju metodu analize krvnih grupa - ketsuekigata. Većina ljudi je koristi kad bira prijatelje, partnere i životne saputnike. Međutim, ona je već petnaestak i više godina dio industrijske psihologije. Koriste je istraživači tržišta za predviđanje navika kupaca, ali i direktori preduzeća kad zapošljavaju nove radnike.
Kako bi napravili idealnu organizaciju rada, Japanci koriste saznanja na kojim bi radnim mjestima određene krvne grupe bile najefikasnije. Tako će za planiranje, kontrolu i selekciju uvijek biti izabrana osoba krvne grupe B, organizacija, zavođenje i sprovođenje reda bit će najčešće povjereno krvnoj grupi A, dok će za efikasnu realizaciju biti zadužena nulta krvna grupa.


Krvna grupa 0

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 najčešće su izrazito srdačne, druželjubive i otvorene. Nemaju dlake na jeziku, vjerne su, iskrene i odane. Zbog toga što nisu sklone da preuzimu odgovornost, žena nulte krvne grupe će, radije tražiti grupu u kojoj se osjećaju zaštićenim i sigurnim. S druge strane, muškarci nulte krvne grupe su istinski lovci. Oni imaju neodoljivu potrebu da dominiraju, da budu primijećeni i zato uglavnom biraju zanimanje u kome mogu da se eksponiraju i afirmiraju, npr. gluma, žurnalistika, estrada...
Oni imaju izraženu potrebu da žive sa osobama koje su radoznale, živahne i dinamične. Montonija i život po uobičajnim šablonima njima uopće ne odgovara. Za razliku od žena, muškarci su više zainteresirani za karijeru i kad je riječ o poslu neće uletati u neki odnos ili situaciju dok ne vide šta iz toga dobijaju.

Partnerstvo i obitelj: Žene krvne grupe nula od svojih muškaraca očekuju sreću, zadovoljstvo i nježnost. One osjećaju intenzivnu želju za udajom, koja proističe iz potrebe da se potvrdi kroz brak i obitelj. Kao supruge vladaju iz pozadine i često aktivno učestvuju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke prema djeci se postavljaju drugarski, gotovo prijateljski, a osobne ambicije ostvaruju preko supruga i djece.
Muškarci krvne grupe nula veoma su zainteresirani za žene, aktivni su u tom pogledu i zato ih žene vrlo brzo primjećuju. Nezgodna strana ovih muškaraca je to što mogu da budu krajnje nepouzdani, jer im neke stvari brzo prestaju biti zanimljivim. U braku su privrženi porodici, ali ovdje opet do izražaja može da dođe njihova jogunasta priroda, koja se protivi prepuštanju monotoniji životne svakodnevice.


Krvna grupa A

Za osobe koje imaju krvnu grupu A moglo bi se reći da je njihov sinonim – mislim! Ova krvna grupa daje inteligentne osobe, koje nerijetko djeluju nezainteresirano...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen