Dienstag, 10. November 2009

SAVETI: Naspavana lepotica - Osvezavanje lica i tela

Naspavana lepotica
Bez obzira na to šta ste radili prethodna noći (ludo se zabavljali, brinuli zbog akutnih problema, menjali pelene) niko ne mora da primeti da ste na izmaku snaga!Savremena kozmetika ima rešenje za sve! Strucnjaci iz ove oblasti su veliki deo svojih istraživanja usmerili na "nemogucu misiju" koja se zove "ekspresno osvežavanje umornog lica (i tela)". Zajedno sa malim trikovima u vidu, obloga i vežbi, specijalni preparati koji sadrže nove supstance senzacionalne efikasnosti zaista ce uciniti da ujutro delujete odmorno cak i ako prethodne noci niste oka sklopili.Probudite KOŽU
Ako volite letnji provod i mnogo izlazite ili noću učite do sitnih sati, kao naša poznata glumica Marija Karan...

Ublažite natečenost
Konzumiranje alkohola i nedostatak sna uzrokuju zadržavanje tečnosti u organizmu, a posledično i jutranju nadutost lica. Zato je najbolje da stavite hladan oblog. Takođe, umivanje mekim, pamučnim peškirićem koji ste pokvasili ledenom (istopite nekoliko kockica leda) vodom sužava krvne sudove, što sprečava akumulaciju tečnosti u tkivima.

Ujednačite boju lica
Nakon umivanja i čišćenja lica, sunđerčićem nanesite toniranu hidratantnu kremu ili nemasnu podlogu za šminku, i to u tankom sloju. To će trenutno kreirati svež izgled lica i ujednačenost tena. Izbegavajte upotrebu mat podloge i ne nanosite je u debljim slojevima jer koža zbog toga deluje umornije i starije.

Rehidrirajte i egenerišite kožu
Nakon besane noći (ili kratkog sna) izbegavajte kafu i druge napitke koji sadrže kofein jer on stimuliše nervni sistem. Kao posledica, mogu da se jave glavobolja, pad koncentracije i anksioznost. Umesto toga, pijte samo hladnu vodu da biste se osvežili i organizmu nadoknadili gubitak tečnosti.

Smanjite podočnjake
Da biste ublažili podočnjake, stavite kolutove svežeg krompira ili rashlađene vrećice čaja (čaj sadrži astrigente, materije koje zatežu kožu) preko kapaka i držite ih deset minuta. Ako nemate toliko vremena, pomoći će i specijalno kozmetičko sredstvo za uklanjanje podočnjaka na bazi gela.

Izgledajte sveže i odmorno
Vučete se kao prebijena mačka? E, onda preskačite konopac od tri do pet minuta, ili izvodite neku drugu vežbu, čim se probudite. Fizička aktivnost stimuliše nervni sistem i razbuđuje mozak i telo.

SAVET
Posle burne noći Mariji i ostalim damama savetujemo da koriste losion za samopotamnjivanje, jer će samo malo boje opet oživeti vaše lice! Na vrhove prstiju stavite malo losiona i dobro ga razmažite sve do ispod linije brade.Dodajte licu malo boje
Ako ste mlada mama i vaša bebica vas noću budi kao što se to dešava Nataši Bekvalac...

Napuderišite se
Nanesite mat puder na istaknute delove lica (čelo, nos, brada). Izbegavajte pudere narandžastih tonova, jer ističu žućkasti podton kože, kao i svetlucave pošto kreiraju utisak oznojane kože. Nakon nanošenja prvog sloja pudera, stavite ga malo i ispod očiju da biste maskirali podočnjake.

Strateški koristite korektor
Da biste trenutno postigli svež i odmoran izgled, eksperti predlažu upotrebu sedef korektora u pregibu iznad brade, između obrva, u uglovima očiju, oko nozdrva i u liniji osmeha iznad usana. To će eliminisati senke u svim malim pregibima, ulegnućima i izbočinama lica. Ekstra trik: koristite korektor u boji breskve ("peach") da biste kamuflirali plavičaste "kesice" ispod očiju.
Izaberite sjaj za usne umesto ruža
Blede i ispucale usne najčešće su posledica neispavanosti, umora i dehidratacije organizma. Zato, umesto da posegnete za ružom, najbolje je da upotrebite sjaj za usne u boji. Na taj način usnama ćete vratiti zdravu boju i vlažnost. Kada ste iscrpljeni, izaberite ružičasti sjaj, sa česticama sedefa, jer će on trenutno osvežiti vaš izgled. Osim toga, plavi podtonovi u ovoj boji sjaja čine zube beljim, što takođe doprinosi svežem, iskričavom izgledu.

Koristite rumenilo "toplih" boja
Namažite jagodice obraza rumenilom u kremi, u boji breskve i postići ćete efekat zdravog sjaja i odmornog izgleda.

Izgledajte sveže i odmorno
Ispravite leđa, podignite bradu i širom otvorite oči. Ova poza signaliziraće mozgu da ste se probudili.

SAVET
U situacijama kada žele da kamufliraju umorne podočnjake, Nataša i druge mamice, trebalo bi da koriste tečni puder sa silikonskom osnovom. On se nanosi samo ispod očiju. Iako je prilično "tanak", puder sadrži dosta boje, zbog čega daje osunčan izgled.Fokusirajte se NA OČI
Ako imate posao koji iziskuje da svako jutro ustajete rano kao Jovana Janković, voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a

Uvijte trepavice
Ovaj postupak traje kratko, a daje fantastične rezultate. Trepavice su poput "zastora" za oči, zbog čega će, ako ih...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen