Freitag, 13. November 2009

SAVETI: Revolucija: Seda kosa ce moci da vrati prirodnu boju!

Revolucija: Seda kosa ce moci da vrati prirodnu boju!
Vraćanje prirodne boje sedoj kosi zvuči kao naučna fantastika, ali stručnjaci istraživačkog centra u sklopu kozmetičkog diva „Loreal" optimistično najavljuju da će seda kosa postati prošlost. Oni poručuju da će posebnim bezbolnim tretmanom seda kosa opet moći da poprimi prirodnu boju. To bi trebalo da se dogodi za najmanje 10 godina.




Kosa je nepoznanica. To je živi organ koji raste, sedi i opada. Kako možemo da se borimo s tim? Da li bi pristup trebalo da bude fiziološki ili biološki? To su složena pitanja, a odgovore tražimo godinama.

Revolucionarno otkriće
Kosa, poput kože, sadrži melanocite, pigmente koji joj daju boju. Kada kosa osedi, dolazi do progresivnog nestajanja melanocita. Međutim, dok ih u kosi još ima bar deo, postoji nada da mogu da se repigmentuju - rekla je Patrisija Pino iz istraživačkog tima „Loreala", koji za istraživanja godišnje potroši 581 milion funti.
Prema njenim rečima, vrlo je verovatno da će za tretman liftinga, odnosno repigmentaciju kose ovaj kozmetički div ponuditi oralni preparat, uz koji će ići i linija inovativnih proizvoda za negu kose...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen