Montag, 2. November 2009

SAVETI za ŠMINKANJE: Ups! Ne toliko rumenila

Ups! Ne toliko rumenila
Ulepljene trepavice, razmazana senka ili umrljani lak za nokte samo su neke greške koje pravimo kada se šminkamo u žurbi. Izbegnite ih uz pomoć naših malih trikova ili, ako do njih ipak dođe, ispravite ih.Previše rumenila

Ako ste preterali prilikom nanošenjem kremastog rumenila, uklonite ga vlažnom maramicom, pažljivo i isključivo u pravcu slepoočnica. Na kraju vrhovima prstiju nanesite tečni puder na obraze dok ne dobijete željenu nijansu. Četku kojom nanosite rumenilo u kamenu ili prahu prvo otresite ili oduvajte višak.


Umrljani lak za nokte

Kada mažete nokte na brzinu, naročito tamnim bojama, za uklanjanje umrljanog laka najbolje je da koristite olovku sa acetonom. Oko nokta treba samo da pređete vrhom ove magične olovke, koji je natopljen acetonom, i izbrisaćete tragove laka. Možete da koristite i štapiće za uši, koje treba da umočite u aceton.

Ajlajner u talasima

Ako ste ajlajnerom neprecizno povukli liniju, prvo sačekajte da se osuši, a potom je korigujte uz pomoć štapića za uši koji ćete umočiti u bezalkoholni tonik ili hidratantnu kremu. Da bi linija bila što pravilnija, iscrtavanje ajlajnerom počnite od unutrašnjeg dela oka, ali pre toga prstom druge ruke zategnite kapak.

Mrvice od senke

Kada vam senka prilikom nanošenja padne ispod očiju, ne pokušavajte da je sklonite rukama jer ćete je samo razmazati. Uklonite je četkom za rumenilo, a zatim ispod očiju blago nanesite transparentni puder. Pre nanošenja senke na predeo ispod očiju možete da nanesete deblji sloj pudera u prahu, koji ćete nakon šminkanja samo ukloniti četkom. Za šminkanje u žurbi najbolje je da koristite svetlije ili kremaste senke, jer se ne krune. Za njihovo nanošenje nije potrebna velika preciznost, pa umesto aplikatora mogu da vam posluže i prsti.

Muke s trepavicama

Ako želite da nanesete nekoliko slojeva maskare, morate da sačekate da se svaki od njih osuši. Ukoliko pak nemate dovoljno vremena, savetujemo da se zadržite na prvom sloju jer će vam se u suprotnom trepavice ulepiti. Uvijač za trepavice koristite pre nanošenja maskare, nikako posle. Izbegavajte da u žurbi lepite veštačke trepavice jer vam je za to, da bi izgledale savršeno i što prirodnije, potrebno više vremena, preciznosti i strpljenja.

JOS MNOGO MNOGO VISE SAVETA OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen