Mittwoch, 18. November 2009

Savrsena sminka ako nosite naocare

Savršena šminka ako nosite naočare

Naočare mogu da budu veoma lep modni i vizuelni detalj, ali postoje mali trikovi koji će celu stvar učiniti još boljom. Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da se savršeno našminkate ispod naočara.
Za kratkovide
Ako ste kratkovidi naočare vizuelno smanjuju vaše oči. Vama pristaje dramatična šminka i ajlajner na gornjem kapku. Ovim trikom istaći ćete pogled i stvoriti utisak 'otvorenih' očiju. Nanosite i više slojeva maskare, a karmin bi trebalo da bude neutralnije nijanse u odnosu na boju senke, da ne biste delovali preterano našminkano.

Za dalekovide
Devojkama sa naočarima za dalekovidost oči izgledaju krupnije nego što zaista jesu. Ponekad ovaj uveličavajući efekat može delovati ružno, posebno ako ste skloni crvenilu očiju. Unutrašnju ivicu donjeg kapka iscrtajte belom olovkom. Posebno pazite na prelaze senke jer će se više isticati. Vodite računa da nanosite maskaru u samo jednom sloju, da vam se ne bi pravile gromuljice, koje će pod većom dioptrijom biti upadljivije. Zbog manje šminke na očima, koristite karmine u jačim bojama.

Ceo tekst OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen