Donnerstag, 26. November 2009

Sejo Sekson proglasio Džabahiriju

Neprikosnoveni lider Zabranjenog pušenja Sejo Sekson posetio je u sredu popodne zvanično i prijateljski Beograd, gde je predstavio novi album svog benda, najavio koncertnu promociju 12. decembra u Domu omladine Beograda i proglasio revolucionarnu Džabahiriju

Drug Sejo je u pratnji dve slatke pionirke (po pe-esu sa petokrakom na plavoj kapi i sa crvenom maramom) održao vatreni revolucionarni govor u kome je zatražio hitno i neodložno ustanovljavanje revolucionarnog društva budućnosti - Džabahirije.

- Hvala što ste došli na sastanak mjesne zajednice Crni Vrh. Malo ćemo govoriti CD-u Muzej revolucije, odnosno o revolucionarnom programu, koji ćemo težiti da ispunimo. Red je da vas brifujemo vizavi našeg političkog programa.

Sve revolucije teže ka istom cilju. Kada se završe više niko ne treba revoluciju i revolucionare, a revolucionari ostanu zauvijek revolucionari - počeo je govor Sekson uz projekciju odabranih fotografija.

Dok su brojni novinari i fanovi gledali fotografiju šume, Sejo je objasnio da po njegovom revolucionarnom programu šuma više neće biti, jer će kao generatori revolucije, gdje se skuplja razni polusvijet, biti posječene.

- U našoj republici će biti Džabahirija, sve će biti džaba, biće ukinuti imovinsko-pravni odnosi. Izgradićemo lokalne trenažne centre za političare. U Džabahiriji političari će već sa 16 godina ići u centar, gdje će im biti dostupan viski, bazen i koke. Već kao mladi će zadovoljit' svoje potrebe, pa da kasnije ne dođu i preko naših leđa se grebu.

Prikazavši fotografiju tobogana, Sejo je rekao da će u Džabahiriji biti rekvizit za političare koji ce se njime spuštat s visine dole da shvate da politika nije konstanta već cirkulacija uspona i padova.

Zabetonirano fudbalsko igralište, je neophodno kako bi se fudbaleri mogli nesmetano dodavati, jer će uz beton biti ravno bez džombi.

Frontmen Zabranjenog pušenja predložio je da se u industrijskim skladištima ubuduće smeštaju poslovno-verski objekti.

- Ljudi nedeljom vole otić' u tržni centar, ali i u crkvu. To smo spojili i nazvali skladište Boga. Ima i Boga i robe. Dakle, idete u šoping nedeljom, a i vjerski se zadovoljavate u istom objektu.

Stadion Crvene zvezde dobio je novu/staru namenu kao mesto za grandiozne sletove.

- Ovdje ćemo smjestiti Kineze za sletove. Nećemo ponižavajuć odnos za Kineze da prodaju jeftinu robu! Iza stadiona imaće svoje odaje, da mogu da vježbaju sletove, da ih izvedu za moj rođendan - rekao je Sejo.

Dok je prikazivao fotografiju Doma skupštine Srbije, Sejo je rekao da je to dvokatnica u centru grada, koju treba zamjenit' savremenim od pleksiglasa tržnim centrom, koji će imati i političku funkciju.

Posle revolucionarnog izlaganja, novinare je najpre zanimalo kako Sejo komentariše izuzetno pozitivne ocene kritičara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini o Muzeju revolucije.

- To je prije 15 dana izašlo. Vjerojatno će se oglasiti i ovi što ne misle tako. Kad se rodi dijete onda kažu lijep je na babu - skroman je bio Sekson.

Pitanje je bilo i šta Beograđani mogu očekivati od koncerta 12. decembra u velikoj sali Doma omladine.

- Biće tri-četiri pjesme sa Muzeja revolucije. One su kao onaj Lekić što je uš'o protiv Koreje, da i on trči deset minuta da se pokaže. Nove pjesme treba tako da uđu u ligu pjesama koje radimo već 25 godina, da se vidi da li imaju svoje mjesto - zaključio je Sekson.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen