Donnerstag, 26. November 2009

SELJACI IZ PEŠTERSKOG SELA CRVSKO SKINULI TOČKOVE SA "LADE NIVE" KUPLJENE ZA ĐAKE DA SE U NJOJ NE BI VOZILI DIREKTOR I NASTAVNICI

Skinuli tockove
SELJACI IZ PEŠTERSKOG SELA CRVSKO SKINULI TOČKOVE SA "LADE NIVE" KUPLJENE ZA ĐAKE DA SE U NJOJ NE BI VOZILI DIREKTOR I NASTAVNICI

SJENICA - Ogorčeni što se "lada niva" ne koristi za prevoz njihove dece sa planine Giljeve do škole, nekoliko meštana pešterskog sela Crvsko poskidalo je točkove sa nje, tako da ona sada na klocnama stoji ispred škole u Crvskom!

U selu je zbog ovog "nestašluka" bila i policija, koja je uzela izjave od nekih roditelja. Jedan od meštana koji je učestvovao u akciji blokade "nive" kaže da su točkovi "na bezbednom mestu" i da će ih vratiti tek kada im direktor škole preda ključeve "nive", kako bi vozilo moglo da se koristi za prevoz dece sa planine Giljeve do škole u Crvskom, a ne za prevoz direktora škole i nastavnika od Sjenice do matične škole u Barama. Da bruka bude veća, sedmoro dece škole u Crvskom tokom oktobra više dana nije išlo u školu upravo zbog spora oko korišćenja "lade nive".

- "Niva" je kupljena sredstvima dobrotvora i opštine Sjenica i predviđena je da služi za prevoz naše dece do škole! Umesto toga, ključeve vozila uzeo je Miro Vasojević, direktor škole u Barama, i ona je u septembru i oktobru služila da on i nastavnici škole putuju od Sjenice do Bara. Sramota je da naša deca po snegu i mrazu idu peške, a da se "nivom" vozikaju oni kojima ona nije namenjena - kaže Tibor Jelić, meštanin sela Crvsko, koje je oko 30 kilometara udaljeno od Sjenice.
Direktor škole u Barama Miro Vasojević kaže da je zbog "nive", ali i iz još nekih razloga podneo ostavku na mesto direktora škole u Barama i da očekuje razrešenje. On ponavlja da je u dopisu koji je od opštine Sjenica dobio 29. juna jasno naznačeno da je novac donatora i opštine namenjen za kupovinu terenskog vozila za prevoz i đaka i radnika škole, i da je "lada" zatim kupljena i registrovana na školu.

- "Niva" je sada na klocnama u Crvskom, pošto su je tamo blokirali meštani. Sve je prijavljeno policiji, znam da je patrola išla u selo i da su tamo zatekli vozilo bez točkova. U međuvremenu je stigla preporuka i opštine Sjenica i školske uprave u Užicu da Školski odbor škole u Barama donese odluku da se vozilo preda roditeljima đaka škole u Crvskom, koja je izdvojeno odeljenje matične škole na Barama. Sada se čeka odluka Školskog odbora i, kada ona bude doneta, ja ću predati ključeve vozila - rekao nam je juče direktor Vasojević.

Donator se naljutio

Roditelji đaka iz Crvskog tvrde da im se u međuvremenu iz Ivanjice javio jedan od velikih donatora za kupovinu "lade" sa jasnim stavom da će, ako se vozilo brzo ne preda meštanima i ne bude služilo za prevoz đaka, tražiti da mu se vrate pare koje je dao za kupovinu "nive". Ovaj donator rekao je da će novac zatim uložiti u kupovinu drugog terenskog vozila, koje će pokloniti đacima škole u Crvskom.

SJENICA - Ogorčeni što se "lada niva", kupljena početkom septembra sredstvima donatora i SO Sjenica, još ne koristi za prevoz njihove dece sa planine Giljeve do škole, nekoliko roditelja i meštana sela Crvsko poskidali su točkove sa spornog vozila, pa ono sada na klocnama stoji ispred škole u selu! Zbog skidanja točkova sa "lade" i policija je dolazila u selo i uzela je izjave od nekih roditelja. Jedan od meštana koji je učestvovao u akciji blokade "nive" kaže da su točkovi "na bezbednom mestu" i da će ih vratiti tek kada im direktor škole preda ključeve od "nive" kako bi vozilo moglo da se koristi za prevoz njihove dece, a ne direktora škole i nastavnika od Sjenice do matične škole u Barama. Da bruka bude veća, sedmoro dece škole u Crvskom u oktobru nekoliko dana nisu išli u školu upravo zbog spora zbog "lade nive".

DONATORI TRAŽE PARE
Roditelji đaka iz Crvskog tvrde da im se u međuvremenu iz Ivanjice javio jedan od velikih donatora za kupovinu "lade" koji je je nagovestio da će, ukoliko se vozilo ne preda meštanima i ne bude služilo za prevoz đaka, tražiti da mu se vrate pare koje je dao za kupovinu "nive". Ovaj donator rekao je da će novac zatim uložiti za kupovinu drugog terenskog vozila koje će pokloniti đacima škole u Crvskom.


- "Niva" je kupljena sredstvima dobrotvora i opštine Sjenica i predviđena je da služi za prevoz naše dece do škole! Umesto toga, ključeve vozila uzeo je Miro Vasojević, direktor škole u Barama, pa su se u septembru i oktobru vozikali on i nastavnici od Sjenice do Bara. Sramota je da naša deca po snegu i mrazu idu peške, a da sa "nivom" prevoze oni kojima ona nije namenjena - kaže Tibor Jelić, meštanin Crvskog.
Direktor škole u Barama Miro Vasojević navodi da u dopisu koji je stigao od opštine Sjenica 29. juna piše da je novac donatora i opštine namenjen za kupovinu terenskog vozila za prevoz - i đaka i radnika škole, da je "lada" zatim kupljena, registrovana na školu.

- "Niva" je sada na klocnama u Crvskom, pošto su je tamo blokirali meštani. Sve je prijavljeno policiji i patrola je u selu zatekla vozilo bez točkova. U međuvremenu, stigla je preporuka i opštine Sjenica i Školske uprave u Užicu da odbor škole u Barama donese odluku i da se vozilo preda roditeljima đaka škole u Crvskom koja je izdvojeno odeljenje matične škole na Barama. Čekamo odluku i kada ona bude doneta ja ću ključeve vozila predati - rekao je Vasojević.

On je zbog "nive" i još nekih razloga podneo ostavku na mesto direktora škole u Barama i očekuje razrešenje.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen