Samstag, 14. November 2009

SJENICA.com: BLOKADA DEPONIJE NA GOVEDJAKU PREKINUTA SUDSKIM RESENJEM

BLOKADA DEPONIJE NA GOVEDJAKU PREKINUTA SUDSKIM RESENJEM
NAKON UKLANJANJA PREPREKA, DEMOLIRANO VOZILO KOMUNALNOG PREDUZEĆA

Tokom protekle nedelje, gradsko smeće nije odvoženo iz grada, jer je, po ko zna koji put, od strane meštana Lopiža i okolnih sela bila blokirana, privremena deponija na Goveđaku. Ovaj put, blokada je prekinuta odlukom Opštinskog suda, i od prošle subote, smeće se ponovo redovno odvozi iz Sjenice. Međutim, nakon uklanjanja prepreka, vozilo Javnog komunalnog preduzeća ''Vrela'', demolirano je na deponiji od strane nepoznatih počinioca. Kako saznajemo od direktora komunalnog preduzeća, Ismeta Mehmedbašića, na vozilu su presečena creva i kablovi, i uništeni filteri za ulje i vodu, čime je, kako se procenjuje, ovom preduzeću, načinjena šteta od sto hiljada dinara. Slučaj je prijavljen policiji i za počiniocima se, kažu, traga.
Zbog poslednje blokade deponije na Goveđaku, po tužbi Javnog komunalnog preduzeća ''Vrela'', Opštinski sud u Sjenici je prošlog petka doneo Rešenje u kojem se, između ostalog navodi da građani, koji nisu vlasnici parcele na kojoj se nalazi privremena deponija na Goveđaku, ''nemaju pravni osnov za postavljanje nikakvih prepreka u vidu barikada'', i da na taj način onemogućavaju deponovanje gradskog otpada. Takvim Rešenjem izdata je Privremena mera, kojom je tuženicima naloženo da odmah uklone postavljene prepreke. U danu izdavanja Rešenja, apelujući na nadležne organe da što hitnije intervenišu prilikom izvršenja takve sudske odluke, predsednik opštine Sjenica Muriz Turković je rekao: ''Očekujem da je Država moćnija od bilo kakvog pojedinca ili grupe, i da je ovaj slučaj prilika da pokaže da li postoji ili ne. Nadam se da će ovo biti poslednji put da neko kažnjava dvadesetak hiljada Sjeničana zbog nekog svog sitnog nezadovoljstva, iskazanog na najneprimereniji način. On je tom prilikom istakao da ''svi Sjeničani ne mogu biti taoci grupe neodgovornih građana, naročito u vreme kada je pandemija novog gripa na pragu, i kada se razmišlja o zatvaranju škola.''
Dan nakon donetog sudkog Rešenja, prepreke na deponiji su uklonjene i bez intervencije policije, ali neko je očito svoj bes iskalio na mašini za zatrpavanje i ravnanje deponovanog smeća na Goveđaku.




KOMENTARISITE VEST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen