Mittwoch, 4. November 2009

Spalio milion dolara u kešu da bi se zagrijao kćerku

Spalio milion dolara u kešu da bi se zagrijao kćerku
Nekadašnji kolumbijski "kralj droge" Pablo Escobar zapalio vatru uz pomoć gomile američkih novčanica...

Nekadašnji kolumbijski "kralj droge" Pablo Escobar spalio je jedne noći dok je bio u bjekstvu više od milion dolara u kešu da bi zagrijao svoju promrzlu kćerku, izjavio je njegov sin kolumbijskom časopisu "Don Juan".

Bivši vođa ozloglašenog Medeljinskog kartela je zapalio vatru uz pomoć gomile američkih novčanica u planinskoj kući u kojoj se krio od vlasti.

Escobarov sin koji je svoje ime Juan Pablo Escobar promjenio u Sebastijan Marocin i koji sada s porodicom živi u Argentini, kazao je da je njegov otac spalio novčanice kada je shvatio da se njegova kćerka Manuela smrzava i počinje da upada u stanje hipotermije.

On je rekao da je vatra potpaljena dolarima poslužila i za pripremanje hrane.

Marocin je naveo da je njegov otac, iz bezbjednosnih razloga, selio svoju porodicu svakih 48 sati iz jedne u drugu od 15 kuća i stanova koje je posjedovao u Medeljinu. Imao je i svoje taksi preduzeće kako bi iz prve ruke saznao za dolazak stranaca u grad.

Otac im je čak stavljao poveze na oči kako ne bi znali kuda se kreću i gdje se kuće u kojima su se krili nalaze u slučaju da budu uhvaćeni i mučeni.

Escobar je ubijen u decembru 1993. u pokušaju da pobjegne policiji.

Na vrhuncu moći 1989, zloglasni kriminalac nalazio se na sedmom mjestu Forbsove liste najbogatijih ljudi na svijetu sa imovinom koja se procjenjivala na 18 milijardi dolara.

Izvor: DnevniAvaz

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen