Freitag, 20. November 2009

Srbija pobedila Južnu Koreju

Srbija pobedila Južnu Koreju

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u prijateljskoj utakmici u Londonu selekciju Južne Koreje rezultatom 1:0 (1:0)

Jedini pogodak postigao je Nikola Žigić u 7. minutu.
Uoči susreta minutom ćutanja odata je pošta preminulom Patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Pavlu, a naši fudbaleri su igrali sa crnim florom oko ruke.
Bila je ovo druga provera državnog tima Srbije otkako je uspešno okončao kvalifikacije i izborio direktan plasman na prvenstvo sveta iduće godine u Južnoj Africi.
Naši najbolji fudbaleri su u prijateljskom meču u subotu u Belfastu savladali domaću reprezentaciju Severne Irske takođe sa 1:0. Današnji meč je odigran na stadionu "Krejven kotidž" po prohladnom i vetrovitom vremenu pred oko 5.000 gledalaca, a sudio je Stjuart Asvel (Engleska).
Jedini gol postigao je Nikola Žigić u 7. minutu.
Žuti kartoni: Radosav Petrović (Srbija), Jong Čo i Jung Džil (J. Koreja).
Srbija: Stojković - Ivanović, Vidić (Kolarov), Subotić, Luković (Jagoš Vuković) - Kuzmanović (Petrović), Milijaš (Kačar), Krasić, Jovanović (Ninković) - Lazović (Zoran Tošić), Žigić.
Južna Koreja: Jung Kin, Beo Moh (Ča Duri), Ki Jeo, Džung Li, Jung Li, Namil, Bong Šo (Do Kin), Park (Ni Kang), Čung Li, Džung Li, Ki Jeo (Geon Li).
Reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na turneji po Engleskoj i tako uspešno okončala celokupnu sezonu, u kojoj je izborila direktan plasman na prvenstvo sveta.
Iako je je naš državni tim na ovoj turneji nastupio bez trojice značajnih igrača, među kojima je i kapiten Dejan Stanković, uspeo je da ostvari maksimalan učinak.
Na meču protiv Južne Koreje izabranici selektora Radomira Antića igrali su veoma dobro tokom prvih 45 minuta, kada su potpuno kontrolisali igru na svakom delu terena. Korejska reprezentacija je u nastavku delovala ubedljivije, ali nije uspela da izjednači rezultat, iako je u našem timu izvršeno više izmena.
Srbija je na kraju sačuvala minimalno vođstvo i pobedu, pa je poboljšala rejting na međunarodnoj sceni. Naš nacionalni tim je prekinuo seriju reprezentacije Južne Koreje sa 28 uzastopnih utakmica bez poraza.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen