Samstag, 21. November 2009

ŽELjKO MILOVANOVIĆ, OPTUŽEN ZA UBISTVO PUKANIĆA O SPORNIM FOTOGRAFIJAMA NA KOJIMA JE USLIKAN SA ORUŽJEM

ŽELjKO MILOVANOVIĆ, OPTUŽEN ZA UBISTVO PUKANIĆA O SPORNIM FOTOGRAFIJAMA NA KOJIMA JE USLIKAN SA ORUŽJEM
Istinu ću reći sudiji

Image Hosted by ImageShack.us


Specijalno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da će fotografije na kojima se vidi Željko Milovanović, osumnjičen za učešće u ubistvu Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog nedeljnika ''Nacional'', sa oružjem koje je bilo navodno spremljeno za ovaj atentat, koristiti na pretstojećem suđenju. Na drugoj strani, preko svog advokata Dušana Mašića, Milovanović iz Centralnog zatvora poručuje da nije bio umešan u Pukanićevo ubistvo i da će, pred sudom, dati objašnjenje za ove fotografije.
Milovanović, se tereti da je ilegalno iz BiH u Hrvatsku preneo oružje za atentat, s kojim se i fotogrfisao, kao i da je postavio eksploziv kojim su ubijeni Pukanić i Franić. Nakon što je svog klijenta posetio u pritvoru, branilac Dušan Mašić, preneo nam je Milovanovićevu izjavu povodom pomenutih slika.
-Nikada nisam negirao da sam oružje, sa kojim sam se fotografisao, imao u svom posedu, a takođe, nikada nisam sporio ni to da sam se bavio kupovinom i prodajom oružja. Međutim, tvrdim da, niti sam imao ikakve veze sa ubistvom Ive Pukanića u Zagrebu, niti sam imao bilo kakvih saznanja o tome da se taj atentat sprema. O slikama koje su objavljene u novinama, na kojima se nalazim sa oružjem, za sada nemam nikakav komentar, ali nameravam da pred sudijom, tokom glavnog pretresa, iznesem podatke o tome kako sam do tog oružja došao i da li sam ga nekome kasnije prodao, poručio je Milovanović.

Prema zvaničnim informacijama, policija je Milovanovićev računar sa spoljnom memorijom na kojima su bile njegove fotografije sa poluautomatskom puškom „spas 12“, karabin M48, snajperska puška SSG, „G3 Hekler&Koh“, automatskom puškom „Fal'', „kalašnjikovom“ i četiri različita pištolja, pronašla u njegovom stanu u Doboju. U optužnici, koja je podignuta u Hrvatskoj navodi se da su atentatori planirali da Bojan Gudurić s krova susedne zgrade ubije Ivu Pukanića, ako eksploziv zakaže, hicem iz snajperske puške ''SSG'', sa kojom se slikao Milovanović. Na oružju je pronađen i DNK Roberta Matanića, Željka Milovanovića i Darija Anića.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen