Dienstag, 8. Dezember 2009

Animirani film: Planet 51 'Planeta 51' 2009

Animirani film: Planet 51 'Planeta 51' 2009


Žanr: Animirani film

Scenario:
Joe Stillman (Shrek, 2001.)

Režija: Jorge Blanco, Javier Abad, Marcos Martinez

Glavne uloge:
Dwayne Johnson, Jessica Biel, Justin Long, Gary Oldman, Seann William Scott, John Cleese

Godina proizvodnje: 2009

Zemlja porekla: Španija / Velika Britanija / SAD

Trajanje:
91 min

Something strange is coming to their planet...Us!

Sinopsis:
Planet 51 je animirana avantura u kojoj američki astronaut kapetan Charles "Chuck" Baker (glas Dwaynea Johnsona) sleće na Planetu 51 misleći da je prva osoba koja je kročila na nju. Na njegovo iznenađenje, on otkriva da je planeta naseljena malim zelenim ljudima koji žive srećno u kućama ograđenim belom ogradom koje umnogome podsećaju na veselu i nevinu Ameriku 50-ih godina i čiji je jedini strah od vanzemaljaca... poput Chucka! Uz pomoć svog robota "Rover"-a i novog prijatelja Lema (Justin Long), Chuck mora da prokrči sebi put kroz zasenjujuće lepe ali divlje predele Planete 51 da ne bi postao trajni deo Svemirskog muzeja Planete 51.

Rezime: Planet 51 sadrži interesantnu premisu sa poznatom pričom i likovima, dok humor varira između neobičnog i potencijalno napadnog.

IMDB ocena: 6.0/10


Datum svetske premijere: 14. novembar 2009. (SAD)
Datum domaće premijere: ?

Trivija:
- U brazilskoj sinhronizaciji filma, postoji kratka referenca na Olimpijadu u Riju 2016. godine. Kada se prvi put susreću u planetarijumu, Chuck govori Lemu o svojim planovima kada je došao na njihovu planetu. U brazilskoj verziji, Chuck kaže da je planirao da postavi američku zastavu na tlo, igra golf i vrati se na Zemlju kako bi stigao na Olimpijadu u Riju, jer je golf u međuvremenu izabran kao jedan od takmičarskih sportova. Premijera filma u Brazilu održana je nedugo po objavljivanju da će se Olimpijada 2016 održati u Riju di Žaneiru.

Trejler / trailer:

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen