Sonntag, 13. Dezember 2009

Berluskoni napadnut na mitingu u Milanu (VIDEO)

Berlusconi napadnut na mitingu (YOUTUBE VIDEO)
Italijanski premijer Silvio Berluskoni povređen je posle mitinga u Milanu kada ga je udario jedan mladić.

Tako su prvobitno javili italijanski mediji, da bi ubrzo saopštili da je Berluskoni, možda, iz neposredne blizine pogođen nekim predmetom.


************************************

Berluskoni dobio udarac u lice

Milano -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni prebačen je u bolnicu nakon što je udaren u lice i oboren na zemlju posle mitinga na trgu u Milanu gde je održao govor.

Udarac je izazvao povredu kraj usta premijera iz koje je curila krv, a italijanska policija je uhapsila napadača navodeći da je reč o Masimu Tartalji iz Milana, koji je odranije poznat snagama reda, prenela je italijanska agencija Ansa.

Rojters prenosi da je italijanska policija prvo saopštila da je mladić udario Beluskonija u lice, ali je kasnije precizirano da je napadač verovatno s male udaljenosti bacio predmet na premijera.

Lekari u bolnici San Rafaele, gde je premijer prebačen, konstatovali su da je on izgubio veću količinu krvi, da ima povrede i kontuzije i rasekotine po glavi, kao i dva polomljena zuba.

Berluskoni (73) je, ipak, čitavo vreme ostao u svesnom stanju.

Lekari su još saopštili da će Berluskoni ostati 24 sata u bolnici na posmatranju.

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano oštro je osudio napad na Berluskonija i izrazio saosećanje sa njim.

On je istovremeno uputio apel da takvo nasilje ostane izolovan incident.

Ministar spoljnih poslova Franko Fratini osudio je takođe napad, rekavši da se radi o izuzetno teškom incidentu. On je naveo da duboko saoseća sa povređenim premijerom.

Predsednik Senata Renato Skifani, izjavio je da takvu agresiju treba bezrezervno osuditi i da to vređa čitavu italijansku naciju.

"Ono što su uradili Beluskoniju je akt terorizma", ocenio je čelnik krajnje desničarske Lige za sever i njegov koalicioni partner Umberto Bosi.

Silvija Berluskonija već je jednom pre nekoliko godina u Rimu napao jedan mladić koji mu je naneo povredu glave gađajući ga stativom fotoaparata.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen