Freitag, 4. Dezember 2009

ČLANOVI BENDA „BACKSTREET BOYS” ZA „BLIC”

ČLANOVI BENDA „BACKSTREET BOYS” ZA „BLIC”
Još ne planiramo penziju

„Backstreet boys”, prvi svetski boj bend i nekada velika senzacija u svetu pop muzike, posle svojih 17 godina, na turneji na kojoj promovišu novi album „This is Us”, prvi put će posetiti Balkan. Prošle nedelje održali su koncert u zagrebačkoj „Areni”, a 15. decembra videćemo ih u „Beogradskoj areni”.

Nekada slatka petorka na ovogodišnju turneju ipak su krenuli kao četvorka jer ih je, pošto je dobio dete, napustio Kevin Ričardson. Evropski deo turneje „Backstreet boys” završavaju do kraja godine, a onda se sele na istok, gde ih čeka čak sedam koncerata u Japanu, Tajvanu… „Blic” je u Zagrebu imao prilike da postavi nekoliko pitanja ovim nekadašnjim tinejdžerskim zvezdama, koji su u međuvremenu pokušali i sa samostalnom karijerom.



U malom presu zagrebačke „Arene” sačekali su nas najslađi od „Bojsa” Nik Karter i maleni Houvi Dor. Bili su očigledno iscrpljeni.
Umorni ste? Koliko ste već na turneji?
- Na ovom evropskom delu turneje smo već dva meseca, svirali smo u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji... Da, dosta toga smo prošli.

Da li uspevate da vidite neke od gradova u kojima nastupate?
- Da, kada imamo slobodno veče, ali uglavnom dolazimo pravo u halu grada u kojem nastupamo, pa baš i nemamo vremena. A kako često putujemo noću i razdaljine su velike, umorni smo da bismo videli sve što želimo.

Svirali ste i ranije u Južnoj Koreji, Džakarti ili ste sada prvi put išli tamo?
- Bili smo i ranije.

Je l’ ovo vaša poslednja turneja?
- Ne, nije. Još ne idemo u penziju.

Ali svako od vas ima planove za svoju karijeru? Da li će to ličiti na ovo što već zajednički radite u bendu?
- Svako od nas ima poseban stil čak i u zajedničkoj grupi, a to je i donosilo poseban kvalitet u našu muziku. Kada se okupimo, svako od nas da najbolji deo sebe i nešto drugačije. I to su „Backstreet boys”. Zato će se i naše individualne karijere razlikovati. One će biti bliže našem ukusu. Svako će izabrati ono što njemu najviše odgovara.

Kevin Ričardson nije više član grupe, otišao je kada je postao otac. Sada vas je četvorica, da li razmišljate o tome da vas ponovo u bendu bude petoro?
- Pa ne, sada je BSB četvorka, i za sada je tako, ne razmišljamo o novom petom članu. Ali, u isto vreme ne volimo ništa da planiramo unapred, pa ne možemo da kažemo da li će tako i ostati.

Histerija i slaba poseta u Zagrebu
Jeste, bila je histerija u Zagrebu, i jeste, bilo je poluprazno. Možda zato što su došli kasno, kao i većina svetskih senzacija. OK, na račun organizatora to što je bilo poluprazno, „Backstreet boys” su odradili svojih sat i po apsolutno profesionalno, bez previše pirotehnike i presvlačenja. Čak i da niste nikada bili fan ovih slatkih „dečaka”, prepoznavali biste svaki hit iz njihove petnaestogodišnje karijere. Na prvi takt megahita „’Everybody (Backstreet’s Back)’ i sa natpisom „Vrištite” na video-bimu, klinke u hali su dale sve od sebe i tako je bilo do kraja koncerta. Momci su sve odradili profesionalno, malo pevanja, malo igranja, znaju oni to. Samo da je bilo ranije.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen