Mittwoch, 2. Dezember 2009

Egzit ponovo nominovan za najbolji evropski festival

Publika glasanjem bira lidera
Egzit ponovo nominovan za najbolji evropski festival

Novosadski muzički festival "Egzit" nominovan je za najbolji festival u Evropi i to za "Best Major Festival" nagradu, za koju će se boriti najvažniji i najveći evropski festivali, saopštili su danas organizatori "Egzita".

Prvi onlajn portal za organizatore evropskih festivala i njihovu publiku "Virtual Festivals Europe", u saradnji sa Evropskom asocijacijom 56 najvećih festivala u Evropi "Yourope" organizuje prvi put dodelu nagrada za najbolje evropske festivale, a pobednike će izabrati publika glasanjem putem internet sajta www.eu.virtualfestivals.com.
Osim "Egzita" u kategoriji "Best Major Festival" nominovan je 21 evropski festival, medju kojima su britanski "Isle Of Wight", madjarski "Sziget", danski "Roskilde", poljski "Heineken Open'er", kao i ovogodišnji dobitnik "Best Overseas Festival" nagrade, irski "Oxegen".

U prvom krugu glasanja koji traje do 16. decembra, festivali se takmiče u kategorijama "Best Major", "Best Medium", "Small" i "Best New festival", a svako ko učestvuje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobednike.
U drugom krugu glasanja, koji traje do 30. decembra, biće omogućeno glasanje za finaliste, kao i u kategorijama "Best European Festival Line-Up", "Best Artist Newcomer", "Best Headline Artist" i "Anthem Of The Year".
Pobednici će biti objavljeni na dodeli nagrada 13. januara 2010. u Holandiji.
"Egzit" je 2007. godine dobio Nagradu za nabolji evropski festival u okviru Britanskih festivalskih nagrada, u specijalnoj kategoriji, posvećenoj festivalima van Velike Britanije, a za istu je bio nominovan prethodne tri godine.

Prodaja ulaznica za 11. Egzit, koji će se održati od 8. do 11. jula sledeće godine, počinje 7. decembra, u 12 časova na internet adresi www.gigstix.com.
Najbrži posetioci imaće priliku da naruče ograničen broj ulaznica po promotivnoj ceni od 4.990 dinara, što iznosi 55 posto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 10.990 dinara.
Kada se naruče i prodaju sve ulaznice po prvoj promotivnoj ceni, ulaznice će se prodavati po drugoj promotivnoj ceni od 6.490 dinara.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen