Sonntag, 20. Dezember 2009

Film: Avatar (2009)



Žanr: SF, akcioni, triler

Režija: James Cameron

Uloge: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Peter Mensah, Laz Alonso, Wes Studi, Stephen Lang, Matt Gerald

Radnja filma „Avatar“ reditelja Džejmsa Kamerona smeštena je u 22. vek na malu planetu Pandora koja je naseljena rasom Navi, ogromnim plavim humanoidima, miroljubivim dok ih neko ne napadne.

Ljudi ne mogu da dišu na planeti Pandora, pa su genetskim inzenjeringom stvorili hibrid poznat kao Avatar, ljudski duh u telu vanzemaljca. Dšejk Suli (Sem Vortington), invalid i ratni veteran, dobrovoljno se prijavio da živi na planeti Pandori kao Avatar.

Zaljubljuje se u princezu Navi plemena i postaje deo sukoba izmedju nijhovog i našeg sveta.Rad na ovom filmu Kameron je započeo pre 14 godina kada mogućnosti za realizaciju njegove ideje još nisu ni postojale. Sada, na kraju produkcije koja je trajala četiri godine, AVATAR pruža neverovatno i do sada nedoživljeno bioskopsko iskustvo u kome će se revolucinarna tehnologija, stvorena da bi se napravio ovaj film utopiti u emocije likova i odvesti vas duboku u priču.

Premijera filma "Avatar" zakazana je za 16. decembar 2009. godine, dok će se na redovnom repertoaru bisokopa naći od 17. decembra 2009. godine.

Avatar Trailer / Trejler



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen