Samstag, 5. Dezember 2009

Halid Bešlić: Velika euforija u Banjoj Luci!

Halid Bešlić: Velika euforija u Banjoj Luci!
Publika oduševljeno skandirala: "Legendo naša!"

Bešlić nakon 20 godina u Banjoj Luci: Oduševio publiku

Sa prvim taktovima pjesme "Miljacka" preksinoć je u prepunoj dvorani Borik u Banjoj Luci na hiljade fanova euforično pozdravilo Halida Bešlića, koji je potom koncert otvorio pjesmom "Dvadesete".

Završetak turneje

Na solistički koncert megazvijezde grad na Vrbasu čekao je punih dvadeset godina. To je sigurno i jedan od razloga zbog čega Halid, uprkos prehladi i upali grla, ipak nije želio odustati ili prolongirati ovaj koncert, sa kojim i završava turneju započetu 2008.godine u sarajevskoj Zetri.

- Imam veliku upalu grla, ali nisam želio odustati. Najvažnija je vibracija koju noćas osjećam sa vama, a ona je pozitivna, odlična. Hvala vam mnogo - poručio je Halid.

Publika svih uzrasta iz svih dijelova Republike Srpske, jednoglasno je skandirala Halidovo ime, aplaudirajući te uvikujući "Legendo naša!".

Trosatne ovacije

Ovacije nisu prestajale puna tri sata, koliko je i koncert trajao, a publika je uglas s Halidom pjevala sve njegove pjesme - od novih hitova pa do "Zlatnih struna", "Beograđanke", "Otrov mi dajte"... Publika je pokazala da je ovaj nesvakidašnji dernek Boriku uistinu nedostajao Banjoj Luci.

I Massimo Savić pjevao "Miljacku"

Iznenađenje večeri bio je Masimo Savić koji se Halidu pridružio na sceni i otpjevau "Miljacku", a potom svoj hit "Stranac u noći". Halid ga je nazvao jednim od najvećih pop-rok legendi Balkana. Gosti večeri bili su i Nikola Rokvić, Dženan Lončarević i Saša Matić.

- Kada sam ga prvi put čuo, rekao sam, ovaj me nasljeđuje. Drago mi je da ga danas mogu pretstaviti kao veliku zvijezdu. To je čovjek zna više mojih pjesama od mene samoga - rekao je Bešlić za Matića.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen