Dienstag, 8. Dezember 2009

Hitler ubijao Jevreje da osveti majku

Hitler ubijao Jevreje da osveti majku


Adolf Hitler kao beba sa roditeljima

Uzrok holokausta i patološke mržnje Adolfa Hitlera, nacističkog vođe, prema Jevrejima je njegovo uverenje da mu je doktor Jevrejin otrovao majku, tvrdi Joahim Riker, novinar i istoričar iz Berlina.

U knjizi "Deveti novembar: kako je Prvi svetski rat doveo do holokausta" on iznosi tezu da je Hitler stekao pogrešno uverenje da je njegova majka Klara preminula od pogrešne terapije dr Eduarda Bloha, Jevrejina.

Riker objašnjava da je Hitlerova majka bolovala od raka dojke, ali je 1907, u svojoj 47. godini, umrla od posledica trovanja jodoformom, koji joj je u to vreme predstavljao standardnu terapiju za rak dojke, a kojim je lečio doktor Bloh.

S obzirom da je diktator u to vreme imao 18 godina, i autor knjige Riker smatra da je "ova bolna smrt predstavljala jedan od ključnih momenata u Hitlerovom razvoju“.

Riker veruje da "Hitler nikada nije oprostio doktoru Jevrejinu. U razgovorima sa svojim saradnicima kao što je Jozef Gebels on o Jevrejima govori kao o "tuberkulozi", a o sebi kao o "iscelitelju" koji mora da je iskoreni“.

Datum koji se u naslovu knjige spominje, 9. novembar, Riker smatra ključnim za Hitlera: tog dana 1918. formirana je Vajmarska republika, 9. novembra 1923. Hitler je pokušao puč, a 9. novembra 1938. odigrao se progon Jevreja poznat kao Kristalna noć.

Argumenti izneseni u ovoj knjizi su u suprotnosti sa mišljenjima drugih autora, prema kojima je Hitler doktora Bloha poštovao i voleo, pa mu je čak i pomogao da 1940. iz Austrije emigrira u SAD.

Dr. Bloh je umro juna 1945, u 73. godini, nadživevši Hitlera samo za mesec dana.


Doktor Eduard Bloh 1872 -1945.
Bio je Jevrejin i lekar na praksi u Lincu, u Austriji. Do 1907. bio je doktor porodice Hitler.
Kada je počeo holokaust doktor je imao 66 godina. Tada je napisao pismo Adolfu Hitleru u kome ga moli da njegovoj porodici obezbedi imigracione papire.
1940. emigrirao je u Bronks u Njujorku, ali se tamo nije bavio medicinom zato što mu nemačka diploma u toj zemlji nije važila.Rođena je kao Klara Pulc u jednom austrijskom selu. Pretpostavlja se da je njen biološki otac bio ili njen deda ili rođeni brat. Šta više- Klara se udala za svog ujaka koga je čak i u braku zvala „ujko“.
Kada je njen muž umro 1903. ostala je sama sa njihovom decom Adolfom i Paulom.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen