Freitag, 25. Dezember 2009

IPod, Facebook, YouTube… promenili svet

Šta smo sve smislili od početka milenijuma, a promenilo je svet kakav smo znali.Proteklu deceniju, pored velikih političkih i ekonomskih, obeležile su i postepene promene stila života. One se najčešće ne primećuju dok se dešavaju, kao kada deca rastu. 

Deo tih "sitnica" koje su nam promenile život od početka milenijuma sledi, ne po značaju, već abcednim redom. 

Aerodromi - Da li se sećate vremena kada se niste izuvali pre ulaska u avion i kada ste slobodno unosili flašicu soka u putničku kabinu? Opasnost od terorizma izbrisala je to vreme. 

Ajpod (IPod) - IPod, ikona digitalne ere. Lansiran 2001, a šest godina kasnije bilo je prodato već 100 miliona ajpoda. 

Alternativna medicina - Od akupunkture do dodataka od bilja u borbi protiv bolesti, uključujući rak, alternativna medicina popularnija je nego ikad. 

Apps odnosno aplikacije - Godine za nama obeležila je eksplozija različitih uređaja, od ajfona (iPhone), preko laptopa, do džipiesa (GPS). 

Blekberi - Prošlo je vreme kada bi vas ta reč asocirala na jagodičastu voćku - kupinu. Danas blekberi znači samo jedno - pametni telefon koji koristi više od 28 miliona ljudi u svetu. 

Blog - Svi su na blogu i ponekad se pitamo kako smo uopšte provodili vreme pre bloga. Procenjuje se da ima više od 100 miliona blogova. 

Budi zelen - Ne koristi plastične kese već platnene

CELA VEST OVDE
 
Izvor: Sjenica.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen