Sonntag, 6. Dezember 2009

"Crvena jabuka": Emocije frcale na sve strane

"Crvena jabuka": Emocije frcale na sve strane
Popularni bend sinoćnjim nastupom pred nekoliko hiljada posjetilaca proslavio 25. rođendan

"Crvena jabuka" u Zetri: Oduševljena publika horski je pjevala sa Žerom


Sjajnim koncertom u sarajevskoj dvorani Zetra sinoć je grupa "Crvena jabuka" proslavila 25. rođendan. Frontmen popularnog benda Dražen Žerić Žera nije mnogo pričao, na početku koncerta pozdravio je publiku sa "Dobro veče, drago Sarajevo", ali je zato s mikrofonom u ruci bio u svom elementu.

Nekoliko hiljada posjetilaca svih generacija uživalo je u velikim hitovima "Jabuke", a tokom koncerta koji je trajao skoro do ponoći emocije su frcale na sve strane - pjevalo se, plakalo, veselilo... Uz "Dirliju", "Bježi kišo s prozora", "Kad sat zazvoni" mnogi su se s nostalgijom prisjećali mladosti, dok su mlađi naraštaji uživali uz hitove poput "Jazz.ba".

Na bini Zetre uz "Crvenu jabuku" smjenjivali su se brojni gosti, među kojima i Halid Bešlić, Enis Bešlagić, Antimon, Zijo Valentino, Dado Čaušević, dječiji hor "Princes krofne"...

Uz vrhunsku tehniku i na sjajnoj bini "Crvena jabuka", jedan od izdanaka neponovljive sarajevske pop-rok škole, pokazala je zašto toliko dugo traje i zašto su bh. izvođači i dalje bez premca na muzičkoj sceni regiona.

Davorin, Aljoša, Dražen...

Prije Žerinog izlaska na binu članovi gudačkog ansambla sarajevskog Simfonijskog orkestra u specijalnom aranžmanu izveli su sedam hitova "Crvene jabuke" i "Indexa".

Za to vrijeme na velikim ekranima smjenjivali su se kadrovi koji su posjetioce podsjetili i na početke "Jabuke" kao i na njene članove Aljošu Buhu i Dražena Ričla, koji su poginuli 1986. godine u saobraćajnoj nesreći.

Žera je izveo i "Bacila je sve niz rijeku", bezvremenski hit "Indexa", i to kako je rekao "za Davorina Popovića i sve one koji više nisu s nama".

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen