Dienstag, 8. Dezember 2009

Knjiga 'Praskozorje' - Breaking dawn - roman - Stephenie Meyer

Knjiga 'Praskozorje' - Breaking dawn - roman - Stephenie Meyer
Praskozorje je četvrti i zadnji roman iz serijala Sumrak od Stephenie Meyer.



Radnja romana

Upozorenje čitatelju: Slijedi tekst koji sadrži pojedinosti o radnji i/ili završetku ovog djela.

Vječni tinejdžer Edward i Bella završili maturirali su te svoju dugogodišnju ljubavnu vezu odlučili okruniti brakom. No to će biti moguće jedino ako se ona preobrazi u vampiricu i zauvijek odrekne ljudskoga života.
Bez obzira na mukotrpne i dugotrajne posljedice koje će Belli donijeti ta vječna preobrazba, ona je zbog ljubavi spremna reći sudbonosno 'da' i ući u svijet hladnoće, mraka i besmrtnosti.
Obitelj Cullen oduvijek se borila za miran suživot svoga i ljudskog roda, no Bellina preobrazba ugrozit će stoljetni mir koji je stajao na, kako se čini, krhkim temeljima suživota.
Građani Forksa, a prije svega indijansko pleme Quileute, brak vide kao širenje vampirske vrste i kršenje osnovnog uvjeta vjekovnog mira - ne ugrožavanja ni jednog ljudskog bića.
Pojedini Quileutei poprimaju obličje vukodlaka u blizini vampirske prijetnje, a Bellina odluka najviše pogađa Jacoba Blacka, sina poglavice plemena, koji se i sam zbog općeg dobra odrekao položaja vođe vučjeg čopora i svoje ljubavi prema Belli.

VEST PREUZETA OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen