Donnerstag, 3. Dezember 2009

Partizan izdržao samo poluvreme

Partizan izdržao samo poluvreme

Serija poraza Partizana u Ligi Evrope je nastavljena, a ako je za utehu navijačima crno-belih, za razliku od prethodnih utakmica njihovi ljubimci su u Tuluzu pružili nešto ozbiljniji otpor. To ipak nije bilo dovoljno da se ostvari povoljniji rezultat protiv kombinovanog tima domaćih. Tuluz je na svom Munisipalu trijumfovao sa 1:0, a jedini gol je postigao je Braten početkom drugog poluvremena.
M.BozovicFudbaleri Partizana doživeli su i peti poraz u Grupi J Lige Evrope u isto toliko mečeva. Crno-beli su uspeli da izdrže samo u prvih 45 minuta, u kojima nije bilo golova, ali su domaći već posle osam minuta igre u nastavku slomili otpor šampiona Srbije.

Mirna atmosfera na stadionu Tuluza, i pored tenzija zbog nemilih događaja u Beogradu pred prvi susret ove dve ekipe, kada je ubijen navijač Tuluza Bris Taton. Navijači Partizana nisu prisustvovali utakmici.

Nije bilo većih uzbuđenja ni na terenu. Domaći imaju inicijativu, konkretniji su, dok Partizan pokušava iz kontri i polukontri.

U osmom minutu, domaći su bili veoma blizu vođstva, posle odlično izvedenog kontranapada, ali je Božović spasao gol crno-belih posle šuta Mačada.

To je bio samo početak pritiska Tuluza, a već dva minuta kasnije, još jedna opasnost po gol Božovića, kada je lopta posle izvedenog slobodnog udarca pogodila Stevanovića, promenila pravac i završila zamalo pored desne stative.Ljajic

Petnaestak minuta je bilo potrebno Partizanu da pokaže određene ambicije u napadu, zahvaljujući šutu nesuđenog pojačanja Mančester junajteda Adema Ljajića. Ipak, golman domaćih Blondel je bez većih problema prihvatio loptu.

U 24. minutu prvi korner za Partizan, ali je posle odličnog centaršuta Lomića golman domaćih ''poleteo'' kroz šesnaesterac i čvrsto prigrabio loptu.

Par minuta u finišu prvog poluvremena donelo je inicijativu Partizana, ali osim snažnog šuta Stevanovića sa dvadesetak metara, nije bilo veće opasnosti po gol domaćih.

Već posle pet minuta igre u nastavku, trener Partizana izvodi iz igre Adema Ljajića, a priliku dobija Bogunović.

BratenMeđutim, umesto nešto brže i ofanzivnije igre Partizana, već u 53. minutu videli smo vodeći gol domaćih, a strelac je Braten, koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu crno-belih posle kornera sa desne strane - 1:0.

Crno-beli su bili blizu izjednačenja u 66. minutu, kada je posle kornera Lomića, Kleo odlično šutirao pod prečku, ali je golman Tuluza uspeo da interveniše i izbije loptu u korner.

Domaći uzvraćaju preko Luana u 70. minutu. On je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Božović bio priseban i sačuvao mrežu. Golman Partizana bio je na visini zadatka i četiri minuta kasnije, kada je istrčao izvan šesnaesterca i prekinuo opasnu kontru domaćih.Kleo

Činilo se, ipak, da će sve biti rešeno u 79. minutu, kada je Mačado iz veoma izgledne pozicije sa petnaestak metara poslao loptu koji centimetar pored leve stative gola crno-belih.

Siniša Stevanović je pokušao da uzvrati samo dva minuta kasnije, ali je i on bio neprecizan. Do kraja beležimo i solidan pokušaj rezerviste Vašingtona, ali je to bilo sve od crno-belih na ovom meču.

U drugom meču Grupe J, Šahtjor i Briž su u Donjecku igrali bez golova. Posle pet kola, Šahtjor je na prvom mestu sa 13 bodova, Briž ima 8, Tuluz 7, a Partizan je bez bodova.

Tuluz: Blondel, Paulo Mačado, Luan (Tabanu od 70.), Mbenge, Nunke, Sirije, Berson, Ebondo, Braten (N'Gadi od 85.), Sukona, Kapue.

Partizan: M.Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, M.Jovanović, Fejsa, Petrović (B.Jovanović od 84.), Tomić, Moreira, Ljajić (Bogunović od 50.), Kleo (Vašington od 74.).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen