Mittwoch, 16. Dezember 2009

SAVETI: Bez stresa do zdrave kože

Bez stresa do zdrave koze

Kako izgledamo je pravi odraz unutrašnjeg stanja - ne kaže se bez veze u zdravom telu zdrav duh, a važi i obrnuto.
Nema ništa loše u tome što želimo da izgledamo lepo. To se posebno odnosi na kožu. Činjenica je da je zdrava koža ujedno i lepa. Pa šta onda raditi da vam koža bude blistava i zdrava i iznutra i spolja? Pobedite stres, a evo kako to da postignete.





Vežbajte duboko disanje.
Povećajte izmenu kiseonika sa ugljen dioksidom kako biste dobili više energije - dišite lagano i punim plućima. Udišite na nos, izdišite na usta. Najbolje je bar dva puta dnevno malo zastati i disati kako treba. Dok ste koncentrisani na disanje nećete razmišljati ni o čemu drugom. Na taj način ćete bar na tren zaustaviti delovanje negativnih misli i uzročnika stresa.


Budite aktivni.
Bavljenjem bilo kojom vrstom telesne aktivnosti oko 30 minuta na dan pomoći će vam da se izduvate i izbacite napetost zarobljenu u telu. Morate da budete redovni, dakle svaki dan. Telesna aktivnost pospešuje cirkuliranje krvi, povećava kapacitet pluća, podiže raspoloženje i usporava starenje. Za mnoge, vežba je najbolji lek za stres.

Pobedite hranu koja pobjeđuje vas.
Šećer, masnoće, brza hrana. Ponavljamo, šećer, masnoće, brza hrana neka budu što manje zastupljeni na vašem jelovniku. Loši su za kožu, prosto i jednostavno. Ribe, jaja...

CELA VEST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen