Sonntag, 6. Dezember 2009

SAVETI: Hladna voda za bolju cirkulaciju

Hladna voda za bolju cirkulaciju
Ponekad se osećate potpuno iscrpljeno i bezvoljno, a radni učinak vam je slab. Često se iza svega ovoga kriju problemi sa cirkulacijom koje uglavnom izaziva nizak krvni pritisak.
Nizak krvni pritisak, doduše, nije opasan, ali može da bude veoma neprijatan. Njegove posledice, kao što su slabljenje koncentracije, iscrpljenost i umor, ozbiljno narušavaju kvalitet života. Pacijentima je najteže u toplim, vlažnim danima, posle obilnog jela ili neprospavane noći. Simptomi poremećaja cirkulacije dolaze do izražaja kada do mozga ne stiže dovoljna količina krvi, na primer, kada ionako nizak krvni pritisak još više padne pod dejstvom spoljašnjih uticaja. Na sreću, protiv ovih tegoba uglavnom pomažu domaći lekovi.

Stavite jastuk pod glavu
Kada legnete u krevet, podmetnite nekoliko jastuka pod glavu i potiljak kako prelazak iz ležećeg u stojeći položaj ne bi bio previše nagao. Na taj način ćete izbeći vrtoglavicu.
Tuširanje završite hladnom vodom
Naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom utiče na jačanje krvnih sudova. Zbog brzih promena temperature oni moraju brzo da se šire i skupljaju, zahvaljujući čemu se lakše prilagođavaju spoljašnjim uticajima, recimo sparnom vremenu. Tuširanje koje treba da traje oko deset sekundi uvek završite hladnom vodom. Efekat će biti još bolji ako suvom četkom masirate kožu u pravcu srca.

Jedite manje, a češće
Krvni pritisak je najniži tokom prvog sata nakon...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen