Mittwoch, 16. Dezember 2009

SAVETI: Najdrazeg gosta nemojte smjestiti blizu vrata!

Najdrazeg gosta nemojte smjestiti blizu vrata!

Kako bi atmosferu u svom domu za praznike učinili što prijatnijim i osigurali blagostanje u nadolazećoj godini poslušajte par praktičnih Feng Shui saveta.

Praznici su nam pred vratima, podstičući nas i u ova krizna vremena na razmišljanja o okupljanju oko porodičnog stola, ukrašavanju doma i kupovini novogodišnje jelke. Pokušajte ove godine da uzmete u obzir i neke Feng Shui savete koji bi mogli ne samo da donesete nijansu drugačijeg osećaja, nego i pozitivne ishode.



Kada pripremate prostor u kojem će se porodica, prijatelji i drugi vaši dragi ljudi okupljati za vreme praznika, pokušajte da ga što više očistite od nepotrebnih stvari.

Ukoliko imate komad nameštaja koji vam smeta, pokušajte da ga privremeno preselite u neku drugu prostoriju, dajući tako više vazduha i prostora onome što će biti središnje mesto vašeg doma tokom ovih praznika.

Postoje nekoliko pravila koja možete da upotrebite da bi sebi i svojim najmilijima osigurali što lepši osećaj, a ništa od toga ne zahteva neke specijalne ili skupocene investicije.



OBAVEZNO:
Postavite paran broj sveća, u najdalji desni ugao prostorije u kojoj ćete se okupljati, jer ovo područje predstavlja sve vrste odnosa. Tako će vaše praznično slavlje biti prepuno zabave, harmonije i pozitivnih osećaja. Sveće neka budu roza, crvene, žute ili smeđe boje.

Ukrasi na stolu neka budu niski, da bi osigurali dobru vizuelnu komunikaciju. Oni su tu da podstaknu raspoloženje a ne da služe kao barijera zbog kojih će se gosti stalno naginjali da bi postigli kontakt očima. Dobro je postaviti nisku činiju sa vodom i plutajućim svećama, jer će one podstaknuti diskusiju. Ukoliko vam je neko doneo buket cveća, nemojte da ga stavljate na sto, nego ga postavite sa strane na neki element. Na taj način neće ometati kontakt očima.

Koristite arome ili aromatska ulja da bi osvežili miris prostora. Možete da koristite posudu napunjenu vodom u koju ćete potopiti nekoliko štapića cimeta, malo oguljene kore narandže i nekoliko klinčića, pa je staviti na radijator, jer će blago zagreana voda ...
 
CELA VEST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen