Mittwoch, 2. Dezember 2009

Savo Milošević o kriterijumima za predsednika Partizana

Savo Milošević o kriterijumima za predsednika Partizana
IDEM DO KRAJA!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan objavio je kriterijume za izbor novog predsednika, a Savo Milošević, koji je jedini javno najavio svoju kandidaturu za to mesto, otpada već kod prvog od ukupno četiri kriterijuma.

Naime, po predlogu radne grupe novi predsednik crno-belih morao bi da ima dobre organizacione sposobnosti i iskustvo u oblasti upravljanja.
Jasno je da Savo Milošević, koji je prošle godine završio igračku karijeru, nije imao mogućnost da stekne to iskustvo.
- Prvo što želim da naglasim je to da niko i ništa me neće odvratiti od pokušaja da postanem predsednik Partizana, pa ni ovi kriterijumi. Njih je dala radna grupa, koja je sastavljena od članova sadašnjeg upravnog odbora, a predsednika kluba izabraće Skupština. To su dva različita tela i jedino je bitna odluka koju će doneti Skupština - rekao je za „Alo!“ Savo Milošević.

Četiri kriterijuma koje je dao upravni odbor Miloševiću govore samo jedno.
- Iz ovoga je jasno da ćemo na izborima imati dva kandidata. Jedan ću biti ja, a drugog će predložiti aktuelni upravni odbor. Moj konkurent će verovatno morati da ispuni njihove kriterijume. Statut Partizana je malo konfuzan, tamo piše da radna grupa treba da uspostavi kriterijume i oni su tu proceduru ispoštovali. Indikativno je to što je ovo prvi put da se postavljaju bilo kakvi uslovi, ali nije ovo ništa što mene iznenađuje i što nisam očekivao - kaže Savo Milošević.
Legenda crno-belih kao svoj primarni cilj navodi izbor u sastav Skupštine, jer je to jedini uslov da bude izabran za predsednika. Za tako nešto on će morati da dobije podršku najmanje petorice delegata. Pošto će se delegati birati iz tri izvora (navijači, bivši igrači i legende kluba, uspešni privrednici i biznismeni), za očekivati je da Milošević dobije podršku iz redova bivših igrača.
- Tu su kriterijumi jasni i ja očekujem da na zborovima budem izabran za delegata u Skupštini. To će mi omogućiti da se i zvanično kandidujem za mesto prvog čoveka crno-belih - završio je Savo Milošević.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen