Mittwoch, 9. Dezember 2009

SMS prevare kruze Srbijom

SMS prevare kruze Srbijom
U poslednje vreme kruže SMS poruke koje predstavljaju pokušaj prevare, izjavila je ministarka telekomunikacija Jasna Matić koja upozorava građane da ne reaguju na takve poruke.
Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić izjavila je da u poslednje vreme u Srbiji kruže SMS poruke koje predstavljaju pokušaj prevare, i upozorila je građane da ne reaguju bez razmišljanja i u panici.
"Tata ovo je moj novi broj, pošalji poštom, post-netom, 20.000 dinara, ne na moje ime, već na ime Milan Dimitrijević - on kod sebe ima ličnu kartu, a ja moju ne mogu da nađem i pošalji mi porukom broj uplate", glasi sadržaj sporne poruke.

"Te poruke su, uglavnom, pokušaj prevare starijih generacija", izjavila je Matićeva agenciji Tanjug i dodala da građani ne treba da paniče, a ukoliko dobiju takvu poruku, neka provere da li je to zaista poruka njihovog deteta i šta se, ustvari, dešava.
Ministarka je dodala da "već neko vreme postoje pokušaji prevara elektronskom poštom na koje građani, uglavnom, ne nasedaju u velikom procentu, ali su se sada pojavile i SMS poruke sa istim ciljem".
Mobilni telefon je sredstvo moderne komunikacije koje omogućava efikasne prevare i zato građani moraju dobro da vode računa da ne postanu predmet prevare, upozorila je Matićeva.

IZVOR OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen