Samstag, 5. Dezember 2009

Suzan Bojl osvaja Ameriku kao Bitlsi

Suzan Bojl osvaja Ameriku kao Bitlsi (video)
Svetska muzička senzacija, domaćica iz Škotske Suzan Bojl krenula je u osvajanje Amerike!

Pre nekoliko dana ona je objavila album prvenac "I Dreamed a Dream", na kojem je 12 pesama, među kojima obrade umetnika kao što su The Rolling Stones, Džuli London, Madone...

Suzan Bojl se proslavila učešćem u britanskom "Talentu", mada nije pobedila u emisiji. U čitavom svetu ima ogromnu bazu fanova, uglavnom zahvaljujući tome što je snimak njene prve audicije munjevitom brzinom obišao Internet.

Njen prvenac postao je najprodavanije izdanje na sajtu "Amazon" tri meseca pre nego što je pušten u prodaju.

Kada je stigla u Njujork u nedelju, dočekala je gomila obožavalaca, koji su mahali zastavama Škotske, a u jednom trenutku je čak moralo da reaguje obezbeđenje, koje je odvojilo od pomahnitale mase. Bilo je i onih koji su doputovali sa Floride samo da bi je videli na aerodromu "JFK".

Potom je 48-godišnja Suzan nastupila pred nekoliko stotina ljudi u Rokfeler centru i promovisala album prvenac, koji je u Velikoj Britaniji prodat u 150.000 primeraka prvog dana prodaje.

Procena je da će ona u jednoj nedelji prodati čak 400.000 primeraka, što će biti najbrže prodavani album ove godine i nadmašiće čak i takve zvezde kao što su Robi Vilijams ili Maraja Keri.

Američki mediji su prosto "poludeli" za škotskom domaćicom sjajnog glasa i utrkuju se ko će pre od nje da uzme intervju.

Najbrža je bila mreža NBC za koju je uvek nasmejana Suzan Bojl rekla da je "slava naterala da malo odraste i sazri" i da "malo više postane dama".

Prvi album posvetila je pokojnoj majci. "Moja majka je bila usamljena žena, jedinstvena i brižna. Želela sam da joj se odužim na neki način, što me je podržavala da postanem neko drugi u odnosu na ono što sam bila".

Upitana kako to da je uvek nasmejana, odgovorila je da je to prirodna reakcija na ono što dobija od svojih obožavalaca širom sveta.

"Želim samo da kažem veliko hvala svima koji su me podržavali, hvala vam puno", rekla je ona i dodala da je bila zaprepašćena dočekom u Americi.

"To je bio pravi nokaut za mene, pogotovo na aerodromu", rekla je Suzan Bojl, koja sada osvaja Ameriku kao što je to nekada učinila grupa The Beatles.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen