Sonntag, 6. Dezember 2009

U Danskoj seks za džabe

U Danskoj sex za džabe!

Pored toga što ih čeka "vruća“ rasprava o klimatskim promenama u Kopenhagenu, političke predstavnike 190 zemalja učesnica čeka još toplije iznenađenje – naime, danske prostitutke su rešile da učesnicima samita ponude besplatno svoje usluge.

Prostituke jednog danskog udruženja ponudiće besplatno svoje usluge učesnicima susreta o klimi koji se održava u Kopenhagenu, u znak protesta zbog pokušaja gradskih vlasti da suzbiju prostituciju.

Gradska vlast u Kopenhagenu razdelila je po gradu letke u kojima poziva da se ne koriste usluge prostitutki, što je izazvalo gnev "prijateljica noći“ čija delatnost nije protivzakonita u Danskoj.

"Svi izaslanici koji dolaze u Kopenhagen na samit o klimi moći će te letke da iskoriste kao način plaćanja, nakon predaje zahteva na našoj internet stranici", rekla je Suzan Moler, predsednica Udruženja za zaštitu radnica u seksualnoj industriji koja okuplja osamdesetak žena.

"Ponuda važi tokom čitavog trajanja samita“, dodala je ona. "Ne očekujemo navalu učesnika samita, ali želimo da izrazimo nezadovoljstvo protiv takvog postupanja prema nama, što smatramo diskriminacijom’, rekla je Moler.

Predstavnici 190 država okupljaju se u ponedeljak, 7. decembra, u Kopenhagenu na samitu Ujedinjenih nacija kako bi pokušali da donesu odluku o borbi protiv klimatskih promena.

Jedan učesnik skupa ocenio je samit kao "najteže pregovore u koje se čovečanstvo ikad upustilo", a otvoreno je pitanje da li će u dve...

CELA VEST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen