Sonntag, 13. Dezember 2009

Ubica košarkaša nije otkriven

Ubica košarkaša nije otkriven

BEOGRAD - Zločin koji je 12. decembra 2000. godine iz temelja potresao srpsku javnost, ubistvo kapitena košarkaša Partizana Harisa Brkića (26), ni do danas nije rešen!

Ni devet godina pošto je Brkić ubijen ispred hale Pionir nema nikakvih nagoveštaja ko je, i sa kojim motivom, usmrtio sportistu koji nikada pre toga, ni na terenu ni van njega, nije bio povezan ni sa kakvim incidentima. Epilog je da do danas nema osumnjičenih i da je policija još pre dve godine tužilaštvu dostavila prijavu protiv nepoznatog počinioca. S obzirom na to da u međuvremenu nisu otkriveni novi detalji, ovaj slučaj je do daljeg odložen u fioku.

Brkić je upucan na parkingu kod dvorane Pionir. Prethodno je treneru Darku Rusu rekao da mu nije dobro, pa je ranije izašao s treninga. Kad je prišao svom “golfu 3”, ubica je u njega ispalio iz revolvera dva metka i pogodio ga u glavu. Jedan metak prošao mu je ispod jagodične kosti, drugi ispod desnog oka. Preminuo je 15. decembra u Urgentnom centru.

Ni saslušavanje više od sto ljudi nije pomoglo da se nasluti mogući motiv likvidacije, a još manje da se ubica uhvati. Tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović raspisao je čak i nagradu od 300.000 maraka za informacije o ovom zločinu. Međutim, to takođe nije dalo rezultata. Brkićevi roditelji, Radmila i Ismet, više ne očekuju da će ikada saznati zbog čega je njihov jedinac tako rano okončao život.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen