Donnerstag, 31. Dezember 2009

SRETNA NOVA 2010. GODINA

Sajt www.FolkoTeka.com želi da vam poželi Sretnu Novu 2010 godinu! Ostanite zdravi i veseli...
Budite uz nas... i nadam se da ćete nas predložiti vašim drugarima, da nam se i oni pridruže...

Voli vas vaš Selektor @ www.FolkoTeka.com

Vaše RIMSKO CARSTVO!

SRETNA 2010 GODINA

Knjiga 'Praskozorje' - Breaking dawn - roman - Stephenie Meyer

Praskozorje je četvrti i zadnji roman iz serijala Sumrak od Stephenie Meyer.
Radnja romana
Upozorenje čitatelju: Slijedi tekst koji sadrži pojedinosti o radnji i/ili završetku ovog djela.
Vječni tinejdžer Edward i Bella završili maturirali su te svoju dugogodišnju ljubavnu vezu odlučili okruniti brakom. No to će biti moguće jedino ako se ona preobrazi u vampiricu i zauvijek odrekne ljudskoga života.
Bez obzira na mukotrpne i dugotrajne posljedice koje će Belli donijeti ta vječna preobrazba, ona je zbog ljubavi spremna reći sudbonosno 'da' i ući u svijet hladnoće, mraka i besmrtnosti.
Obitelj Cullen oduvijek se borila za miran suživot...

CELA VEST OVDE

SAVETI: Numeroloske prognoze za januar: 9 sudbinskih brojeva

Na osnovu značenja brojeva, Kornelija Šen, numerolog „Blic žene“, napravila je presek događaja za januar za brojeve od jedan do devet. Izračunajte vaš sudbinski broj i proverite šta vas čeka u narednih mesec dana.

Da biste izračunali svoj sudbinski broj saberite sve cifre iz datuma vašeg rođenja i konačan zbir svedite na jednocifren broj. Na primer, osoba rođena 30. 2. 1980. svoj sudbinski broj dobija ovako: 3+0+2+1+9+8+0=23, 2+3=5. Dakle, njen sudbinski broj je broj 5.



1
Neočekivane i velike promene
Ovo je mesec za unapređenje na poslu koje vas je dugo mimoilazilo. Pre nego što prihvatite ponudu, dobro razmislite da li ste spremni za dodatne obaveze i da li želite da vaš privatan život trpi zbog posla. Ne donosite odluke bez konsultacije s partnerom i ne odbacujte unapred njegove argumente za odbacivanje ponude. Možda on, kao objektivni posmatrač, situaciju sagledava bolje od vas.
Savet plus: Otputujte negde s partnerom.


2

Imaćete prevelike izdatke
Ne razbacujte novac jer vam ovaj mesec donosi prevelike neočekivane izdatke. Umerenost će vam se na kraju isplatiti. Ovo nije period za ulaganja, a posebno ne za poslove koji, navodno, mogu da donesu laku i brzu zaradu. Ni ranije nije moglo lako da se dođe do novca, a sada posebno, tako da ne nasedate na slatkorečivost i obećanja ljudi koji vam nisu bliski. Otvorite četvore oči.
Savet plus: Provodite više vremena s voljenom osobom.

3
Problemi na poslu
Bićete napetiji nego obično, a to će se negativno odraziti na vaše zdravlje. Nemojte da zanemarujete zdravstvene tegobe, već posetite lekara. Novca ćete imati na pretek, ali nemojte da ga rasipate. Trudite se da štedite jer vam već sledećeg meseca predstoje neočekivani izdaci. Na poslu ćete imati problema s ljubomornim kolegama, pa zato pazite kome se poveravate.
Savet plus: Posetite kozmetičara.

4
Vratite dugove
Pravi je trenutak da konačno završite sve ono što do sada niste. Ukoliko niste platili račune ili vratili dugove, vreme je da to i učinite. Bićete nervozni zbog mnogobrojnih porodičnih problema, ali samo zato što ćete pokušati sami da ih rešite. Podelite ih s partnerom i biće vam mnogo lakše. Trudite se da više vremena provodite s ljudima koje volite.
Savet plus: Priuštite sebi kratak odmor.

5
Otputujte kod prijatelja
Imaćete priliku da posetite dragu osobu koja je već godinama daleko od vas. Ukoliko vam to obaveze dozvole, krenite na putovanje. Ako ste planirali da pokrenete sopstveni biznis, sada je pravo vreme za to. Bićete prezadovoljni. Ukoliko...

CELA VEST OVDE

SAVETI: Našminkajte se za samo PET MINUTA

Imate tačno pet minuta da se našminkate pre nego što istrčite iz kuće i pokušate da uhvatite tramvaj ili autobus koji će vas, uz malo sreće, na vreme dovesti na posao ili na zakazani sastanak?

Nema problema, evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da se zaista našminkate u tih pet minuta i ne trošite dragoceno vreme.



1. Nanesite kremu. U većini slučajeva trebalo bi da pričekate desetak minuta, dok upije u kožu, pre nego što nanesete puder, ali ovo je krizna situacija u kojoj je vreme zaista dragoceno.

2. Nanesite puder i lagano ga utapkajte na kritične delove. Dok neki na sva zvona hvale sunđer tvrdeći kako im je to skratilo muke, postoji nešto još bolje - četka za puder, koja, za razliku od sunđera, ne ostavlja ama baš nikakve tragove. Zapravo, izgledaćete toliko prirodno da niko neće ni da primieti da imate puder.

3. Nanesite rumenilo na jagodice i nežnim pokretima ga nanosite prema liniji kose. Zapamtite da je rumenilo u prahu lakše naneti od kremastog.

4. Nanesite najdražu senku, ali ne trudite se previše...
 

CEO TEKST OVDE

SAVETI: Manekenke protiv vrtoglavo visokih stikli

Tri uspešne manekenke odlučile su da se pobune protiv najnovijeg modnog trenda - cipela sa petom visokom neverovatnih 31 cm modnog kreatora Aleksandera Mekvina.



Kako prenosi "The Independent", modeli Ebi Li Kiršo, Nataša Poli i Saša Pivovarova odbile su da izađu na modnu pistu u takvim cipelama jer tvrde da im tako opasno visoke pete ugrožavaju sigurnost.

Sve viša peta ženske obuće je izvor kontroverzi još od 1994. kad je zbog visokih peta na pisti pala čak i Naomi Kempbel. Cipele iz najnovije kolekcije...
 
CELA VEST OVDE

Voznja u EU – kazna za brzu voznju i do 2.000 eura

Predstojeći praznici će za vozače iz Srbije biti poseban test u zemljama Evropske unije. Sada, kada su granice otvorene, kad su šengenske vize ukinute, mnogi će automobilom krenuti u novogodišnje nabavke bar do Bugarske, Rumunije ili Mađarske, a neki će i praznike provesti u šengenskim zemljama.



Čašica više izmjerena alko-testom tamo se papreno plaća, kao i brza vožnja. Neophodno je, dakle, kad se sjedne za upravljač vozila znati mnogo toga, pa i to da kazne za saobraćajne prekršaje poput vožnje u alkoholisanom stanju ili prekoračenja brzine u nekim zemljama dostižu sumu pet do deset puta veću od prosečne plate u Srbiji.



Ako putuju kroz Austriju srpski vozači treba da znaju da saobraćajna policija može na licu mesta da im naplati kaznu, ali samo ako kazna nije veća od 36 eura. Ukoliko je veća, vozač mora da ostavi depozit policajcu, a preostali iznos da uplati u pošti ili banci.

Kazna za prekoračenje brzine od 10 kilometara na sat u naseljenom mjestu je od 20 do 762 eura, a tačan iznos kazne zavisi od procjene policije koliko je takvim postupkom ugrožena bezbjednost u saobraćaju.

Što je prekoračenje brzine veće, kazna se povećava a može iznositi i do 2.180 eura (za prekoračenje veće od 50 km/h). Sve osobe koje se nalaze u automobilu moraju da vežu pojas (na prednjem i na zadnjem sjedištu), a nevezivanje pojasa košta 72 eura.

Kazne u Sloveniji su niže, ali te sume sigurno ne prijaju džepovima srpskih vozača. Ako prekorači brzinu u Ljubljani i vozi 30 kilometara na sat brže od dozvoljenog, vozač će platiti kaznu minimum 1.000 eura, što su tri prosečne plate u Srbiji.

Vozači ne bi trebalo da se usuđuju da u slovenačkim gradovima prolaze kroz crveno svjetlo jer je kazna za taj prekršaj 250 eura. Osim toga, strani državljanin koga policija uhvati u prekršaju i koji nije platio kaznu, to će morati da učini kada bude izlazio iz zemlje.

Da li je platio kaznu utvrdiće kontrola prilikom izlaska iz Slovenije, a ukoliko nije moraće da plati na graničnom prelazu.

Metod naplate kazni u Hrvatskoj je dosta savremen, ako se zna da osim na licu mesta, kazna može da se plati i u banci ili pošti i to u roku od osam dana. Kao predostrožnost u Hrvatskoj...
 
CELA VEST OVDE

Jevtic Dragan 1986 - Bas bih voleo da te vidim

Jevtic Dragan 1986 -01- Bas bih voleo da te vidim
Jevtic Dragan 1986 -02- Sapni joj vetre
Jevtic Dragan 1986 -03- Nepoznati prijatelju
Jevtic Dragan 1986 -04- Od prozora do prozora
Jevtic Dragan 1986 -05- Za sve su krive daljine
Jevtic Dragan 1986 -06- Bas smo par - www.FolkoTeka.com
Jevtic Dragan 1986 -07- I bol je zivota deo
Jevtic Dragan 1986 -08- Idem za Sarajevo



Album mozete preslusati ovde

Film: A Single Man (2009)



Žanr: Drama

Scenario: Tom Ford, Christopher Isherwood (roman), David Scearce

Režija: Tom Ford

Glavne uloge:
Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode, Ginnifer Goodwin, Nicholas Hoult

Godina proizvodnje: 2009

Zemlja porekla: SAD

Trajanje:
101 min

Sinopsis:
Smeštena u Los Anđelesu 1962. godine, u vrhuncu krize sa projektilima na Kubi, A Single Man je priča o Georgeu Falconeru, 52-godišnjem proseforu na koledžu (Colin Firth) koji traži novi smisao u životu posle smrti svog dugogodišnjeg partnera, Jima (Matthew Goode). George je zarobljen u prošlosti i ne može da vidi budućnost dok ga svakodnevno pratimo, što ga na kraju primorava da odluči da li ima svrhe živeti posle Jima. Utehu mu pruža najbliža prijateljica Charley (Julianne Moore), 48-godišnja žena koja se bori sa sopstvenim pitanjima o budućnosti. Mladi Georgeov student Kenny (Nicholas Hoult), koji se suočava sa svojom pravom prirodom, počinje da progoni Georgea kada oseti u njemu srodnu dušu.
A Single Man je romantična priča o prekinutoj ljubavi, izolaciji koja je sastavni deo ljudskog stanja, i, konačno, važnosti naizgled najmanjih momenata u životu.

Rezime: Iako je kostimografija divna, a umetnička režija nepogrešiva, ono što se najviše ističe, pored debija modnog dizajnera Toma Forda, je glavna uloga Colina Firtha.

IMDB ocena: 7.8/10

Datum svetske premijere: 11. septembar 2009. (Italija: Venice Film Festival)

Nominacije:
Najbolji glumac (Colin Firth), Najbolja umetnička režija, Najbolji adaptirani scenario, Najbolja sporedna glumica (Julianne Moore), 2010 Broadcast Film Critics Association Awards
Najbolja originalna muzika, Najbolji glumac u drami (Colin Firth), Najbolja sporedna glumica (Julianne Moore), 2010 Golden Globes, USA
Najbolji prvi film, Najbolji prvi scenario, Najbolji glavni glumac (Colin Firth), 2010 Independent Spirit Awards
Najbolji glumac u drami (Colin Firth), Najbolja umetnička režija i dizajn produkcije, 2009 Satellite Awards
Najbolji glavni glumac (Colin Firth), 2010 Screen Actor Guild Awards
Zlatni lav, 2009 Venice Film Festival
Najbolji glumac (Colin Firth), Najbolja sporedna glumica (Julianne Moore), 2009 Washington DC Area Film Critics Association Awards

Nagrade:
Najbolji glumac (Colin Firth), 2009 Austin Film Critics Association
Najbolji glumac (Colin Firth), Najbolja muzika, 2009 San Diego Film Critics Society Awards
Nagrada za najbolju glumu (Colin Firth), 2010 Santa Barbara International Film Festival
Queer Lion, Volpi Cup za najboljeg glumca (Colin Firth), 2009 Venice Film Festival

A Single Man - engleski trailer /trejler

Zehra Deović 2009 - Doajeni BiH sevdalinke CD2

Zehra Deovic 2009 -01- Djevojka je u gori zaspala
Zehra Deovic 2009 -02- Snijeg pade na behar na voce
Zehra Deovic 2009 -03- Tebi majko misli lete
Zehra Deovic 2009 -04- Blago suncu i mjesecu
Zehra Deovic 2009 -05- Razbolje se Zarka
Zehra Deovic 2009 -06- Dvije su se vode zavadile
Zehra Deovic 2009 -07- Cudna jada od Mostara grada
Zehra Deovic 2009 -08- Moj zumbule
Zehra Deovic 2009 -09- Srce moje izmoreno
Zehra Deovic 2009 -10- Da sam ptica
Zehra Deovic 2009 -11- S one strane Jajca
Zehra Deovic 2009 -12- Psenicice sitno sjeme
Zehra Deovic 2009 -13- Kolika je Jahorina planina
Zehra Deovic 2009 -14- Vihor ruzu niz polje tjerase
Zehra Deovic 2009 -15- Haj, vino piju dva mila jarana

Album mozete preslusati na forumu

ADAC: Fahrverbote sind ein teurer Irrweg

Umweltzonen erregen dieser Tage wieder die Gemüter. So werden nicht nur in sechs weiteren deutschen Städten derartige Areale eingerichtet, sondern in Berlin und Hannover wird nur noch Dieselfahrzeugen mit grüner Plakette die Einfahrt straffrei gestattet. Dabei sind nach Ansicht des ADAC Umweltzonen kaum geeignet, die Luft in den Städten zu verbessern. Eine Studie des Automobilklubs konnte belegen, dass der Pkw-Verkehr nur mit fünf Prozent zur Feinstaubbelastung beiträgt.

„Jede neu eingerichtete Umweltzone und jede Verschärfung der Einfahrregeln“, so ADAC-Vizepräsident für Verkehr, Ulrich Klaus Becker, „stellen somit nichts anderes dar als unverhältnismäßige Eingriffe in die Mobilität der Bevölkerung, teilweise mit dramatischen finanziellen, an Enteignung grenzenden Folgen. Dabei verursachen Umweltzonen einen gigantischen Verwaltungsaufwand und immense Kosten. Das Geld dafür fehlt dann an anderer Stelle. Anstatt mit untauglichen Maßnahmen Autofahrer und Industrie zu verunsichern, sollte der bewährte und erfolgreiche Weg weitergegangen werden, durch technische Maßnahmen den Schadstoffausstoß an der Quelle wirksam zur verringern – und zwar nicht nur in Innenstädten, sondern im ganzen Land.“

Aus Sicht des ADAC sei es unakzeptabel, dass immer schneller schärfere Immissionsgrenzwerte für Luftschadstoffe erlassen würden, während die Regelungen der Emissionen langsamer fortgeschrieben würden. Die Folge: Autos, die wegen ihrer modernen und auch sauberen Motoren und Abgassysteme vor wenigen Jahren noch steuerlich gefördert wurden, gelten jetzt plötzlich als „Stinker“, denen die Zufahrt in die Städte untersagt ist.

Anstelle von Umweltmaßnahmen schlägt der Klub effektivere Möglichkeiten vor, um das Ziel einer dauerhaften Luftverbesserung zu erreichen. So muss beispielsweise der Verkehrsfluss in den Städten verbessert werden. Dank der sogenannten „grünen Welle“ käme es zu 25 Prozent weniger Feinstaubpartikel und 50 Prozent weniger Stickoxiden. Indem Fahrzeughersteller schneller noch sauberere Fahrzeuge entwickelten, die heute schon die Euro 6 erfüllen, könnten auch sie ihren Beitrag leisten. Die Technik dafür sei bereits vorhanden, so der ADAC. Parallel dazu sollte die Politik die Förderung der Filternachrüstung verlängern, da noch immer vier bis sechs Millionen Dieselfahrzeuge zum Umbau anstünden.

Außerdem fordert der ADAC die Politik auf, wie im Koalitionsvertrag festgelegt, endlich die Wirksamkeit von Umweltzonen wissenschaftlich überprüfen zu lassen.

VELIKI BRAT: Arsa osvojio 100.000 evra!

TAKSISTA I DI DŽEJ IZ UŽICA POBEDNIK TREĆEG SERIJALA VELIKOG BRATA



Vladimir Arsić, taksista i di džej iz Užica, pobednik je trećeg serijala "Velikog brata"! On je sinoć, nakon tri meseca "života" pred kamerama, osvojio nagradu od 100.000 evra.

Manuel je prvi, od šestoro finalista napustio kuću, a za njim su izašli Đorđe, Jovana, Karlo i na kraju Enis, koji se zbunjeno zahvalio svima na podršci. Karlo je po izlasku rekao da je znao da će ispasti, ali da i dalje smatra da je on jedini ukućanin koji zaslužuje pobedu.
"Ušao sam u prvu trojku i svaka mi čast", zaključio je Karlo i dodao da je on, u odnosu na ostale ljude, vanzemaljac.

Jovana je jedina devojka koja je ušla u finale "Velikog brata". Ona se najpre obratila novinarima, rekavši "hvala vam svima, bitno je da smo punili naslovnice". Na opasku voditeklje da se poljubila sa Đorđem, Nikolom, Manuelom i Adminom, Jovana je rekla da se nije ljubila samo sa Đorđem, iako...

CELA VEST OVDE

Audi-Chef Stadler: „Wir wollen 2010 wieder wachsen“

Audi startet mit Schwung ins Jahr 2010. So werden in den nächsten zwölf Monaten acht neue Modelle in den Markt eingeführt. Auch bei den Investitionen bleibt Audi auf dem Gas. „Obwohl die Auswirkungen der globalen Wirtschaftskrise im nächsten Jahr noch spürbar sein werden, wollen wir 2010 wieder wachsen“, kündigt der Vorstandsvorsitzende der Audi AG, Rupert Stadler, an. Dabei kann Audi auf einem festen Fundament aufbauen: Zunächst hatte das Unternehmen ein Absatzziel von 900.000 Einheiten für 2009 angepeilt. Im November wurde das Ziel dann auf 925.000 Automobile angehoben. Zudem hat das Unternehmen in allen vier Quartalen des Jahres 2009 ein deutlich positives operatives Ergebnis erreicht.

„Noch zu Jahresbeginn herrschte überall große Unsicherheit. Doch in einem gemeinsamen Kraftakt haben alle Audi Mitarbeiter engagiert daran gearbeitet, dass wir uns erfolgreicher als der Wettbewerb behaupten konnten“, fasst Stadler das Jahr 2009 zusammen. Zum positiven Absatz trug neben den Verkaufszahlen des Audi Q5, des Audi A6 und der Audi A5 Familie auch das herausragende Ergebnis im größten Auslandsmarkt China bei. Dort fuhr Audi das Verkaufsergebnis des Gesamtjahres 2008 (119.598 Autos) schon in der letzten Oktoberwoche ein.

Den guten Absatzzahlen entsprechend ist auch das Finanzergebnis 2009 positiv geblieben. Entgegen dem negativen Gesamtmarkttrend startete der Audi Konzern mit einem deutlich positiven operativen Ergebnis von 363 Millionen Euro im ersten Quartal ins neue Jahr. Kumuliert über die ersten drei Quartale erwirtschaftete Audi somit ein operatives Ergebnis von 1.172 Millionen Euro, was einer operativen Rendite von 5,4 Prozent entspricht – im Krisenjahr 2009 ein Spitzenwert in der Branche. Das Ergebnis des 4. Quartals wird sogar über dem des 3. Quartals (348 Millionen Euro) liegen. Somit wird das zu Beginn des Jahres ausgegebene Ziel, 2009 ein signifikant positives Ergebnis einzufahren, erreicht.

Auch die Jubiläumsfeierlichkeiten zum 100sten Geburtstag der Marke werden in besonderer Erinnerung bleiben. Bei einem Galaabend am 16. Juli erlebten 1.800 geladene Gäste in Ingolstadt die Festrede von Bundeskanzlerin Angela Merkel, die Enthüllung des neuen Audi A5 Sportback sowie die Premiere des chinesischen Starpianisten Lang Lang am Audi Design Flügel. In der anschließenden Festwoche ließ sich das Ingolstädter Publikum musikalisch von den „Fantastischen Vier“ und auf dem historischen Donauring von traditionsreichen Rennwagen begeisterten. Den Schlusspunkt der Feierlichkeiten setzten im Herbst das Fest zu „60 Jahre Audi in Ingolstadt“ sowie die Stadt- und Standortfeier in Neckarsulm.

Aus sportlicher Sicht war 2009 ein Jahr der herausragenden Momente. So spielten Ende Juli in der Münchener Allianz Arena die vier Top-Fußballteams AC Mailand, Boca Juniors, FC Bayern München und Manchester United um den Titel im Audi Cup. Am Ende sicherten sich die Münchener den Sieg in dem erstmalig ausgetragenen Turnier. Und auch im Motorsport setzte Audi Akzente und konnte seine Erfolgsgeschichte fortsetzen: Timo Scheider verteidigte seinen DTM-Titel – damit hat Audi als erste Marke den Hattrick in dieser Rennserie geschafft.

Um den ersten Platz ging es auch bei der Audi Efficiency Challenge A to B. Hier zählte nicht, am schnellsten, sondern mit dem geringsten Verbrauch ins Ziel zu gelangen. Bei der neuntägigen Effizienzfahrt von Å auf den norwegischen Lofoten nach Bee in Oberitalien belegten die Verbrauchsergebnisse die hervorragende Effizienz der gesamten Audi Modellpalette. Absoluter Gewinner war dabei der Audi A3 1.6 TDI. Mit einem Durchschnitt von nur 3,3 Liter auf 100 Kilometern blieb er deutlich unter seinem Normverbrauch von 3,8 Litern. Effizienz ist bei Audi serienmäßig. Das bewies auch der Sieg beim „Green Car of the Year Award“, den sich der Audi A3 TDI auf der Los Angeles Motor Show sicherte.

Dieser Titel ist nur einer von vielen im Jubiläumsjahr. Erste Plätze bei der Markenuntersuchung „AutoMarxX“ des ADAC (beste Automarke Deutschlands) oder der „Auto Trophy 2009“ oder die Auszeichnung des Audi A5 Sportback mit einem „Goldenen Lenkrad“ der „Bild am Sonntag“ unterstreichen die Erfolgsfahrt des Unternehmens. Dass Audi nicht allein bei den Kunden, sondern auch bei den Experten von morgen gut ankommt, belegen die Studien des Beratungsunternehmens Trendence und von Universum: Für Studierende der Ingenieurswissenschaften an deutschen Universitäten bleibt die Marke mit den Vier Ringen weiterhin der beliebteste Arbeitgeber.

Das Ende dieses Jahres läutete Audi schließlich mit einem Paukenschlag ein: Der neue Audi A8 feierte seine Weltpremiere im außergewöhnlichen Ambiente der Kunst- und Designhauptstadt Miami. Das neue Flaggschiff der Marke wurde im Rahmen der Vernissage „The Art of Progress“ inmitten ausgewählter Kunststücke im eigens dafür errichteten Audi Pavillon enthüllt. Die sportliche Luxuslimousine war aber nur eines von vielen neuen Produkten: Sechs zusätzliche Modelle brachten die Vier Ringe 2009 auf den Markt. Und auch der Audi-eigene Blick auf die Zukunft wurde offenbart: Auf der IAA 2009 präsentierte das Unternehmen die Studie Audi e-tron, einen rein elektrischen Hochleistungssportwagen, der bereits 2012 in einer Kleinserie startet.

VIDEO SPOT PREMIJERA: ŽELJKO JOKSIMOVIĆ - 'LJUBAVI'

Jelena Karleusa 2009/2010 - Insomnia (Official music video) | www.FolkoTeka.com

Jelena Karleusa 2009/2010 - Insomnia (Official music video) | www.FolkoTeka.com





Pesmu mozete preslusati na www.FolkoTeka.com u rubrici NOVO

Ivan Plavsic 2009 - Nocna ptica - lyrics

Ivan Plavsic 2009 - Nocna ptica - der songtext
30.12.'09

Tamo gde s neba
padalo je cvece
bio sam jednom
sa onom sto me nece

Njeno se ime
sa usana omaklo
pade na pod
i puce kao staklo

REF. 2x
Eh, da mene ljubav prava
sacuva od zaborava
nestao bi bol sa lica
ne bih bio nocna ptica

Ceo tekst pesme mozete pronaci OVDE

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

Bata Zdravkovic 2009 - Kuca iz bajke - lyrics

Bata Zdravkovic 2009 - Kuca iz bajke
30.12.'09

Moj zivot, to je prica za sebe
sta je to sreca, ne znam bez tebe
prvi put nekog sanjam i volim
sve nestrpljivije prizeljkujem

Da nekim cudom opet se javis
jos uvek samo tebi verujem
a sve mi govori da tvoj povratak
najmanje ocekujem

REF. 2x
Sad kad imam kucu
iz bajke i snove
nema tebe sa mnom
ispod istog krova

Ceo tekst pesme mozete pronaci OVDE ili na www.TekstoTeka.com

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

Jelena Karleusa 2009 - Insomnia - lyrics

Jelena Karleusa - JK 2009 - Insomnia (Insomnija)
30.12.'09

Ja vise nikada necu da spavam
jer kada spavam ja gluposti sanjam
krvna slika mi je losija
i zato, zivela insomnia

U gradu provodim noci i dane
moj mesec ima dve tamne strane
ova je zemlja, zemlja zombija
i zato, zivela insomnia

I lice je sveze
i stari se teze
sedam noci kad se poveze

REF.
Hajde, zovi me nocas u tri
insomnia
ja vise ne spavam ni iz hobija

Ceo tekst pesme mozete pronaci OVDE ili na www.TekstoTeka.com

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

Jelena Karleusa 2009 - Insomnia - PROMO CD

Jelena Karleusa 2009/2010 - INSOMNIA - CD RIP

Pesmu mozete preslusati OVDE

Mittwoch, 30. Dezember 2009

Nemanja Nikolic 2009 - Na dusi ce nositi zivot moj - lyrics

Nemanja Nikolic 2009 - Na dusi ce nositi zivot moj
29.12.'09

Ona s nogu obara
jednim pogledom
iza nje pustos je
ispred nje je lom

I brat bi na brata ruku
digao zbog nje
a ja cu na sebe
ako ne dodje

I brat bi na brata ruku
digao zbog nje
a ja cu na sebe
hocu, kunem se

Ceo tekst pesme mozete pronaci OVDE ili na www.TekstoTeka.com

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

Milan Dincic Dinca 2009 - Lose si spavala - lyrics

Milan Dincic Dinca 2009 - Lose si spavala
30.12.'09

Ti pijes lose vino
lose ljubis me
ljubavi moja

I lako izgubis se
posle nekog pica
na adresi bez broja

I ne znam sto te vise trazim
kad djavo si sa usnama laznim

Ceo tekst pesme, kao i ostatak tekstova sa NOVOG albuma mozete pronaci OVDE ili na www.TekstoTeka.com

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

MWC: Auch bei LG ist der Messeauftritt fraglich

Koreanischer Hersteller soll in Barcelona nicht vertreten sein
Messegelände in Barcelona

Wie das niederländische Portal "Allaboutphones" berichtet, hat nach Nokia bereits der zweite große Hersteller seinen Auftritt beim Mobile World Congress im Februar 2010 in Barcelona abgesagt: LG Electronics soll laut zuverlässigen Quellen aus dem Konzern im kommenden Jahr nicht auf der weltweit größten Mobilfunkmesse vertreten sein, offiziell bestätigt ist diese Meldung jedoch noch nicht.

Nach den Informationen des niederländischen Portals wird LG Electronics trotz des fehlenden Messestandes mit einigen Mitarbeitern auf dem Kongress vertreten sein, um Kundengespräche zu führen und die Konkurrenz zu beobachten.

Bedeutung des MWC in Frage gestellt

Einem hochrangigen LG-Mitarbeiter zufolge habe der Mobile Wolrd Congress in seiner Bedeutung für die Branche deutlich abgenommen, man sei sich nicht mehr sicher, ob man die eigene Zielgruppe über diese Veranstaltung überhaupt erreichen kann. LG verzichte daher auf die hohen Kosten für eine eigene aufwendige Präsenz in Barcelona.

Koreanische Konkurrenz

"Allaboutphones" berichtet außerdem, dass Samsung auch im kommenden Jahr wieder zahlreiche Werbeplätze in Barcelona gebucht habe. Beinahe alle verfügbaren Flächen seien an den koreanischen Konkurrenten gegangen, so dass LG keine Möglichkeit für eigene Werbemaßnahmen gesehen habe.

"Bild"-Zeitung: ZDF will keine "heute"-App anbieten

Angebote seien technologieneutral und somit geräteunabhängig
ARD ZDF

Nachdem die ARD mit der Ankündigung der "Tagesschau"-App für Apples iPhone heftige Kritik erntete, dementierte das ZDF heute gegenüber der "Bild"-Zeitung entsprechende Pläne für eine "heute"-App. Wie der Sender betonte, sei "derzeit keine Einführung" einer kostenlosen Nachrichten-Anwendung geplant. Vielmehr seien die Angebote technologieneutral und ergo von allen Endgeräten abrufbar.

Der ARD-Vorsitzende Peter Boudgoust verteidigte in einem Interview mit der Deutschen Presse Agentur die für das erste Quartal 2010 geplante Anwendung mit vergleichbaren Worten. Demnach sei der Vorwurf der Wettbewerbsverzerrung völlig unverständlich; außerdem seien die Online-Inhalte der Tagesschau bereits seit Jahren für Handys und Smartphones verfügbar - warum das per iPhone-App nicht erleichtert werden könne, "verstehe, wer will".

Das sieht auch ARD-aktuell-Chefredakteur Dr. Kai Gniffke so und macht in einem Blogeintrag von heute noch einmal die Ziele der geplanten Nachrichten-Anwendung deutlich: "Wir möchten eine kostenlose App anbieten, wie es viele kommerzielle und öffentlich-rechtliche Anbieter bereits seit geraumer Zeit tun. Dabei wollen wir ausschließlich die bereits vorhandenen Inhalte unserer Fernsehnachrichtensendungen und von tagesschau.de anbieten", so der Journalist.

Seve kao gej ikona

Severina seksi i kao muškarac!

Već se godinama najveća hrvatska glazbena zvijezda nalazi na popisima gej ikona u regiji, pa ni ova godina nije izuzetak u tom pogledu. Seve krasi kalendar Queeria centra iz Srbije za 2010. godinu.



Već četvrtu godinu zaredom organizacija za gej prava Queeria centar iz Srbije objavljuje kalendar u kojem se pored gej aktivista...

izvor: www.NewsRide.net

CELA VEST OVDE

Deda Mrazice delile Bobanov novi album

U sklopu promocije nove kompilacije, gde je sjedinio sve svoje najveće hitove sa novim singlom „Ružno pače“, Boban Rajović je juče u centru Beograda organizovao druženje sa prolaznicima.



U društvu devojka obučenih u kostime Deda Mrazica sugrađanima je delio čokolade, bombone i novi album, a bilo je i onih najmlađih kojima je draže od svega bilo da se fotografišu sa pevačem. Pokloni koji su bili u džakovima sa Bobanovim printom razgrabljeni su u rekordnom roku, a celu ovu akciju propratio je veliki broj novinara.

izvor: www.NewsRide.net

A vas Deda Mraz - FolkoTeka obezbedila vam je gore pomenuti album, i mozete ga naci za download u rubrici NOVITETI na forumu ili pod NOVO na www.FolkoTeka.com

Rada Manojlovic kupila automobil

Izgleda da su sve zvezde Granda rešile da stanu na svoje točkove i prestanu da koriste taksi i rentakar. Najnoviji primer je Rada Manojlović, koja je nedavno sebe obradovala novim „pežoom 207“, koji je zgodan za vožnju, ali i za parkiranje po Beogradu.



Metaliksivi „pežo“ će tako ubuduće krstariti putevima Srbije, a mlada pevačica „Granda“ će ga prvo iskoristiti da odveze sebe do Leštana, gde će u novootvorenom hotelu „Aleksandar“ zabavljati goste tokom najluđe noći.

Folk pevacicu Anu Bekutu obukao albanski kreator Joni Peci

Ana Bekuta promoter albanske mode



Posle duže muzičke pauze, Ana Bekuta je nedavno snimila novi album, sa kojim je promovisala i novi imidž za koji je, zaslužan poznati albanski kreator Joni Peci.

Naime, vodeći se mišlju da se pesma i sluša i gleda, Ana je poželela da za omot novog albuma izgleda drugačije, modernije i nesvakidašnje. Tako je Bekuta, pored kreacija domaće kreatorke Suzane Perić, koja se već duže vreme brine za njen izgled, ostvarila saradnju i sa čuvenim albanskim dizajnerom. Na fotografisanju za novi album među garderobom koju je folk diva ponela našlo se i nekoliko revijskih komada iz opusa ovog poznatog kreatora iz Tirane. Ani se posebno dopao beli prsluk talasastih naramenica, koji je poželela da ima i u svom ormaru.
U želji da saznamo kako je do ove saradnje došlo

izvor: www.NewsRide.net

CELA VEST OVDE

Sneki osigurala noge na milion dolara!

Snežana Babić u osiguravajućoj kući „Lojd“ zaštitila svoje noge duge 125 centimetara, a ujedno njihovom dužinom postala kandidat za Ginisovu knjigu rekorda



To je učinila nedavno, u nemačkoj ispostavi jedne o najpoznatijih svetskih osiguravajućih kuća „Lojd“, i tako zvanično zaštitila svoj „najduži adut“ od celih 125 centimetara.

- Oduvek mi je pričanje o ciframa bilo neumesno, naročito sada, u vreme ekonomske krize. Svaka investicija u životno osiguranje, pa makar i pojedinih delova tela, ulaganje je u ličnu sigurnost i način da se zaštitite od neizvesne budućnosti. Na svoje noge sam uvek bila ponosna...

CELA VEST OVDE

Milan Dinčić Dinča 2009 - GRAND

Grand produkcija

01. Milan Dincic Dinca - Vratio sam se - 2009
02. Milan Dincic Dinca - Emotivni invalidi - 2009
03. Milan Dincic Dinca - Odlazim - 2009
04. Milan Dincic Dinca - Zaljubio - 2009
05. Milan Dincic Dinca - Lose si spavala - 2009
06. Milan Dincic Dinca - Digni me, pao sam - 2007
07. Milan Dincic Dinca - Srecna budala - 2008
08. Milan Dincic Dinca - Bubo - 2007
09. Milan Dincic Dinca - Neznanka - 2009

Pesme mozete preslusati na forumu

Zehra Deovic 2009 - Doajeni BiH Sevdalinke CD1

CD1 320 kbs

Zehra Deovic 2009 -01- Cudila se aman ja
Zehra Deovic 2009 -02- Moscanice vodo plemenita
Zehra Deovic 2009 -03- Sarajevo dugo i siroko
Zehra Deovic 2009 -04- Umorih se ruze trgajuci
Zehra Deovic 2009 -05- Rumena mi ruza procvjetala
Zehra Deovic 2009 -06- Koje li je doba noci
Zehra Deovic 2009 -07- Evo danas osmi dan
Zehra Deovic 2009 -08- Sa prozora gledala sam
Zehra Deovic 2009 -09- Djevojka pita slavica
Zehra Deovic 2009 -10- Jedva cekam da se mrak navuce
Zehra Deovic 2009 -11- Kraj potoka bistre vode
Zehra Deovic 2009 -12- Sto te nema
Zehra Deovic 2009 -13- Po mjesecini kraj simsira
Zehra Deovic 2009 -14- Djevojka sokolu zulum ucinila

Pesme mozete preuzeti na forumu

Cira 2009 - Rado bi te mi feat. Stevan Andjelkovic, Darko Filipovic i Rada Manojlovic - lyrics

Cira 2009 - Rado bi te mi feat. Stevan Andjelkovic, Darko Filipovic i Rada Manojlovic
30.12.'09

Cira:
Ti si cura mala, mala opasna
i svakom u drustvu ti si zanosna

Stevan:
Ti si pravo cudo, cudo prirode
a nikoga nema da te odvede

Darko:
Svi bi momci hteli da te ozene
a svako poludi kad te pomene

Trio:
Dodji nam u drustvo
dodji nocas ti
cekamo te, mala, mi u kafani

Ceo tekst pesme mozete pronaci OVDE

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

Nikola Rokvic 2009 - Nema vise druga mog - lyrics

Nikola Rokvic 2009 - Nema vise druga mog
30.12.'09

Nema vise druga mog
moga druga jedinog
nema vise, uzeo ga Bog

Nikad vise ja i ti
necemo se opiti
lepe zene kuci voditi

REF.
Pita vazduh jesenji
pita vetar severni
pitaju me, druze, gde si ti


Ceo tekst pesme  mozete pronaci OVDE ili na www.TekstoTeka.com

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

VELIKI BRAT: Dragica zaista izbačena iz kuće „Velikog brata“

Ukućanka „Velikog brata“ Dragica Jančić, pesnikinja iz Nikšića sinoć je, posle dve sedmice od lažnog, i zaista izbačena iz kuće na Košutnjaku.



Bila je to zajednička odluka gledalaca i ukućana, koji su ovog puta birali između troje takmičara sa najmanjim brojem glasova - Radiše, Dragice i Danice.
Omražena Dragica iz kuće je ponela narukvicu sa zvezdom koju je dobila od Jelene Karleuše i zelenog plišanog žapca, a pre izlaska srdačno se pozdravila i izljubila samo sa Jovanom, Danicom i Karlom. Čim je izašla saznala je istinu - zvezdu joj je ukrao Karlo, jer mu je to bio tajni zadatak. Ipak, baš za njega i Jovanu je rekla da najviše želi da pobede.

Novi Hitovi Granda 2009 - Grand Produkcija CD 493

Spisak:
01. Aco Pejovic - Nema te nema - 2009
02. Indira - Pusti me - 2009 - www.FolkoTeka.com
03. Black Panters - Djindji rindji - 2009
04. Nikola Rokvic - Nema vise druga mog - 2009
05. Cira - Steva - Darko - Rada - Rado bi te mi - 2009
06. Silvija i Katarina - Moze crni, moze plavi - 2009
07. Keba - Sve ljubavi nove - 2009
08. Bane Mojicevic - Padni u moj zagrljaj - 2009
09. Mira Skoric - Ime moje tuge - 2009
10. Nemanja Stevanovic - Nesto se cudesno desava - 2009
11. Dajana Paunovic - Sve bih dala - 2009
12. Anabela i Mia - Sto ratova - 2009
13. Louis - Samo ljubim - 2009
14. Goca Lazarevic - Zadnja avantura - 2009
15. Nemanja Nikolic - Na dusi ce nositi zivot moj - 2009
16. Olja Karleusa - Minut - 2009
17. Nena Djurovic i Natasa Djordjevic - Previse - 2009
18. Bata Zdravkovic - Kuca iz bajke - 2009
19. Nada Topcagic - Zena mangup - 2009
20. Ivan Plavsic - Nocna ptica - 2009
21. Indira - Zivim da zivim - 2009

Vise o CD-u OVDE

FRENKIE 2009 - album: Protuotrov

FRENKIE 2009 - album: Protuotrov

Spisak - redosled pjesama...


1. Intro feat. DJ Venom
2. Nocna smjena
3. Haj to!
4. Chuck Noris Rap feat. DJ Soul
5. Tebi feat. Damir I.
6. Pametni i Bogati feat. Pal One & Edo Maajka
7. Nerko
8. Superfreak
9. Tri Kuma feat. Kontra & Kandžija
10.Neutralno
11.Sampion feat. DJ Ahmad
12.Zivili feat. MAsta Ace & Phat Phille
13.Ne zalim feat. Dj Remi

Pesme mozete preslusati OVDE

Funky G 2009 - Svirajte mi tuzne pesme - lyrics

Funky G 2009 - Svirajte mi tuzne pesme - songtexte von
29.12.'09

Hladne suze nocas
peku moje bele obraze
svaka od njih, tugo
nosi tvoje ime

Da ja posle ovoga
opet nekog zavolim
nema sanse, znaj
nemam kad, ni cime

REF.
Svirajte mi tuzne pesme
niste odavno
uteha je na dnu case
to je poznato

Ceo tekst pesme, kao i ostatak tekstova sa NOVOG albuma mozete pronaci OVDE ili na www.TekstoTeka.com

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

Karma 2009 - album: Party do zore

City Records CD 747

1. Party do zore (HRF 2010)
2. Temperatura
3. Nek padnu maske
4. Bolje biti pijan nego star 2009 (Karma RMX)
5. Zivim za tebe
6. Uzmi il' idem
7. Nisam ja iluzija
8. Da te mogu pismom zvati (Karma RMX)
9. Okovi od ljubavi
10.Tocno u ponoc
11.Ne, to ne moze (Dance radio edit)
12.Ja ti ne trebam
13.Zeljo moja (Karma RMX)
14.Kad kazem stop
15.Ponoc je

Album mozete preslusati na forumu

Dänischer Kabelriese TDC muss Glasfasernetze für Wettbewerber öffnen

Anschub für Konkurrenz im dänischen Kabel

Der führende dänische Telekommunikations-Anbieter TDC (Tele Danmark Communications) muss seine Kabelnetze für Wettbewerber öffnen. Das entschied die zuständige Medienaufsichtsbehörde IT og Telestyrelsen in einer am Montag veröffentlichten Entscheidung.

Grund sei, dass TDC neben regulatorisch erfassten Kupferkabelnetzen auch das von der Regulierung nicht betroffene Glasfasernetz seiner Kabeltochter YouSee betreibe. Das habe dazu geführt, dass TDC einseitig die Glasfaser-Kapazitäten ausbaue. Die auf das Kupfernetz angewiesenen Konkurrenten könnten aufgrund fehlender Kapazitäten nicht mit YouSee Schritt halten.

Die Umsetzung der Entscheidung wurde zunächst vertagt, weil TDC derzeit nicht in der Lage sei, die Kosten für eine entsprechende Großhandels-Vermarktung zu stemmen. Sobald ein Konkurrent aber Interesse an einer Mitnutzung der Glasfaser-Infrastruktur anmelde, müssten zeitnahe Verhandlungen über Nutzungskonditionen aufgenommen werden, verfügte die Behörde.

TDC versorgt mehr als 13 Millionen Kunden mit Telekommunikationsdiensten und ist mit großem Abstand Marktführer im Festnetz- und Mobilfunksektor. Im Kabelfernseh-Bereich verweist das Unternehmen auf einen Marktanteil von 45 Prozent (SAT+KABEL berichtete).

Nemci grade fabriku za preradu smeca

Ova firma specijalizovana za prikupljanje, preradu i odlaganje smeća sa gradonačelnicima Kraljeva Ljubišom Simovićem i Novog Pazara Mehom Mahmutovićem potpisala je memorandum koji predviđa da na prostoru sadašnje deponije u Kraljevu „Medsorg“ podigne postrojenje u kome bi se po najsavremenijim tehnologijama prerađivao otpad iz ova dva grada, ali i Raške, Ušća, pa čak i gradova poput Vrnjačke Banje i Kruševca.

- Radi se o tehnologiji koju u Evropi možete videti samo u postrojenjima „Medsorga“, koji ne radi u zemljama trećeg sveta, već isključivo u zemljama Evropske unije, što nas je i opredelilo da krenemo u pregovore sa njima - kaže Verica Milanović, direktorka kraljevačke „Gradske čistoće“.

Po onome što memorandum predviđa, a o čemu će se govoriti opširnije već u prvoj sedmici januara kada predstavnici „Medsorga“ dolaze u Srbiju, Nemci su prihvatili da potpuno revitalizuju postojeće deponije u Kraljevu i Novom Pazaru, a potom da u Pazaru naprave prolazni sabirni centar odakle bi se specijalnim vagonima smeće transportovalo u reciklažni centar u Kraljevu. Za to će biti obnovljena pruga do Raške i dodat krak do novopazarske distributivne deponije.
- Otpad će iz Novog Pazara stizati specijalnim vagonima što će omogućiti da tamošnji žitelji ne osete drastičnu promenu u ceni odnošenja smeća. Uz novu prugu tako ćemo dobiti i mogućnost da sa obala Ibra i njegovih pritoka uklonimo glavne zagađivače - kaže direktorka „Čistoće“.

Tehnologija koja je predstavljena Kraljevčanima i Novopazarcima podrazumeva izdvajanje svega nerazgradljivog i obnovljivog iz otpada, a iz ostatka izvlačenje što električne, što toplotne energije.

- Prve procene nemačkih partnera su da iz otpada koji mogu da stvore samo žitelji Novog Pazara i Kraljeva mogu da izvuku između 12 i 15 megavata energije, što je recimo ekvivalent dve potencijalne elektrane na Ibru - kaže Milanovićeva.
Ugovor je, inače, u odnosu na ponude drugih evropskih kompanija koje su tražile i do 70 odsto udela više no povoljan za Srbiju, jer bi naši gradovi u budućoj firmi upravljali sa 51 odsto akcija. Prevagu bi imali i u Upravnom odboru, a sporazum bi bio potpisan na 25 godina sa mogućnošću produženja.

Vorgeschmack auf Kinohits in 2010

HDTV-Trailer: Leonardo DiCaprio als Traumdieb - Jet Li in blutiger Schlacht

"Inception": Futuristischer Action-Thriller mit Leonardo DiCaprio (Quelle: Warner Bros. Pictures)
"The Dark Knight"-Regisseur Christopher Nolan taucht mit seinem neuen Science-Fiction-Abenteuer "Inception" tief in die Abgründe der menschlichen Seele ab. Mit Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Ken Watanabe, Marion Cotillard, Joseph Gordon Levitt und Cillian Murphy bevölkern zahlreiche prominente Gesichter die Leinwand.

Die HDTV-Trailergalerie von Apple zeigt exklusiv erste Bewegtbilder aus dem Streifen, der im Sommer 2010 seinen weltweiten Kinostart erleben soll und parallel in einer hochauflösenden IMAX-Fassung produziert wird. DiCaprio verkörpert den Manager eines weltweiten Konglomerats, das mit einer speziellen Technologie in die Träume von Menschen eindringen kann und mit den dabei gewonnenen Informationen schwunghaften Handel treibt.

Actionstar Jet Li ist mit "Warlords" vertreten, einem zur Zeit der Taiping-Rebellion 1860 angesiedelten japanischen Historienschinken, in dem Li als General Pang nur um Haaresbreite ein Massaker überlebt und Blutsbrüderschaft mit zwei Ganoven schließt. Bei ihren Abenteuern kämpfen sie gegen politische Intrigen und die Tötung Unschuldiger, geraten aber auch in ein explosives Liebesdreieck.

Großes Online-Archiv - als Video-Podcast abonnierbar

Der Medienkonzern Apple stellt auf seiner Website regelmäßig neue Filmvorschauen in HDTV-Auflösung zum Gratisabruf bereit. Zuletzt hatte Apple Vorschauen zu "Sex and the City 2", "Knight and Day", "Crazy on the Outside", "Shrek: The Final Chapter", "Frozen", "Daybreakers", "Disctrict 13: Ultimatum", "The Imaginarium of Doctor Parnassus", "Hot Tub Time Machine", "44 Inch Chest", "Babies", "Legion", "Youth in Revolt", "Iron Man 2", "Clash of the Titans", "Robin Hood" und "Alice in Wonderland" in sein Online-Cliparchiv aufgenommen.

Die Mini-Filme lassen sich meist im höchstmöglichen HDTV-Format 1.080p speichern (1.920 x 1.080 Pixel progressiv). Achtung: Die Dateien sind in der Regel über 160 MByte groß und erfordern beim Abspielen einen PC mit mindestens 2,8 GHz bzw. ein neueres Mac-Modell. Eine DSL-Leitung mit 2 MBit/s ist darüber hinaus Voraussetzung für eine verträgliche Ladezeit. Alternativ lassen sich die Filme als Video-Podcast z.B. über die iTunes-Software von Apple abonnieren. Die Feeds stehen wahlweise in 720p- oder 1.080p-Auflösung bereit.

Nexus One: Neue Daten zum ersten Google-Handy

1-Gigahertz-Prozessor von Snapdragon und AMOLED-Display
Google Nexus One

Im Internet sind scheinbar offizielle Datenblätter zu Googles erstem Handy, dem Nexus One aufgetaucht. Nach den von Engadget.com veröffentlichten Informationen läuft das Smartphone mit Googles hauseigenem Betriebssystem Android Version 2.1 und wird von einem Snapdragon-Prozessor angetrieben, der mit einem Gigahertz taktet. Das 3,7 Zoll große kapazitive AMOLED-Touchscreen-Display löst mit 480 x 854 Pixeln auf.

Das Nexus One misst 119 x 60 x 11.5 Millimeter und wiegt 130 Gramm. Die Akku-Schale besteht aus Teflon und verbirgt die 1400mAh-Batterie. Das Gerät kommt mit MicroUSB, Bluetooth, WLAN, GPS mit A-GPS und einem digitalen Kompass. Es unterstützt GSM/EDGE und UMTS mit HSPA (7,2 Megabit/s Download-, 5,7 Megabit/s Uploadgeschwindigkeit).

Mit an Bord ist neben einem 3,5 Millimeter Kopfhöreranschluss eine 5-Megapixelkamera mit Autofokus und LED-Blitz. Das Nexus One kommt mit einem Speicher von 512 Megabyte RAM und 512 Megabyte ROM, wobei die interne Speicherkapazität auf bis zu 32 Gigabyte via MicroSD-Karte erweitert werden kann. Eine vier Gigabyte große Karte soll im Lieferumfang des Nexus One enthalten sein. Der Trackball verfügt über eine drei Farben-Signalisierung, die zum Beispiel anzeigt, ob eine SMS angekommen ist oder ein Anruf verpasst wurde.

Gerüchte über Preis und Verfügbarkeit

Berichten zufolge wird es das Nexus One über die Internetseite von Google zu kaufen geben - ohne Mobilfunkvertrag und entsperrt, für 199 Dollar (139 Euro). Hingegen berichtete die Nachrichtenagentur Reuters, T-Mobile USA sei Exklusivpartner des Suchmaschinenriesen und werde das Smartphone ab 5. Januar zu einem subventionierten Preis inklusive Vertrag anbieten; das haben aber weder Google noch T-Mobile bislang bestätigt oder dementiert.

Ähnlich sieht es hier in Deutschland aus: Die Gerüchte, Vodafone, T-Mobile und auch O2 würden das Nexus One in ihr Portfolio aufnehmen, wurden gegenüber inside-handy.de nicht kommentiert. Weder wollte man bestätigen, noch dementieren.

Hacker knacken GSM-Verschlüsselung

Sicherheitslücke ermöglicht das Abhören von Handygesprächen

Wie das Online-Portal Heise.de berichtet, haben der Kryptografie-Experte Karsten Nohl und seine Mitarbeiter auf dem 26. Chaos Communications Congress (26C3) in Berlin am vergangenen Sonntag eine Anleitung zum Knacken des gängigen Mobilfunk-Verschlüsselungsalgorithmus A5/1 vorgestellt. Der geheime Schlüssel öffne die Tür zur abgehörten GSM-Kommunikation, hieß es.

Die Hardware-Hacker wollen damit auf eine Sicherheitslücke im GSM-System aufmerksam machen, das von rund vier Milliarden Menschen in über 200 Ländern genutzt wird. Der Angriff gelang mit 40 handelsüblichen Rechnern mit eingebauter Grafikkarte.

IMSI-Catcher zum Abhören von Handys

Ferner wurden Tipps zum Eigenbau eines IMSI ("International Mobile Subscriber Identity")-Catchers auf Open-Source-Basis veröffentlicht, mit dem sich der Standort eines Handys orten lässt und Gespräche abgehört werden können. Dafür werden lediglich die freie Software OpenBTS und die Telefonanlagen-Software Asteriks benötigt. Als Hardware dient ein Universal Software Radio Peripheral-Board.

Elissa 2009 album: Tesada2 Bemein - LIBAN

Elissa ima u arapskom svetu isti status kao Ceca na Balkanu

1. Tesada2 Bemein
2. Aa Bali Habibi
3. Min Gheir Mounasba
4. Amri La Rabbi
5. Fi Shi Nkasar
6. Ma3ash Walakan
7. Sallimli Aleh
8. Law Feye
9. Eftakart (Basma3 Esmak Badam3)
10. W Byestehi
11. Ma Ta3rafchi Leih
12. Aisha Welsalam
13. Masdouma



Pesme mozete preslusati na forumu

Melody Hits Vol. 6 2009 - ARAPSKA HIT KOMPILACIJA

1. Mona Einah (Nawal Al Zoghbi)
2. La Youshtara (Shahd Barmada) 3. El Nas El Ray2a (Ramy 3yiash Ft Ahmed Adaweya)
4. Nafs El Makan (Moussa)
5. Hawel Marra (Yara)
6. Addeiha (Hossam Habib)
7. Eh Elly Byehsal (Myriam Fares)
8. Dakhel El Ghannouj (Joe Ashkar) 9. Zabahny (Carole Samaha) 10. Law Gharrabouha (Josef Ateya) 11. Fi Eh (Ramy Sabry) 12. Fares Ahlamy (Nicole Saba)
13. Leish M3zebny (Nabil Ajram)
14. Ouly Behebny (Mohamed Eskandar)

Pesme mozete preslusati ovde

YUnited Dj's - Silvester CD 2009/2010



YUnited Dj's - Silvester CD 2oo9/2o10

01. Intro (by Dj Novo & Dj Crni Zmaj)
02. Endzi Kocan - Bomba (RmX by Dj MiVu)
03. Asim Bajric - Daj da se pije (RmX by Dj-Ole)
04. Marta Savic & Mile Kitic - Rastanak (RmX by Dj Novo)
05. Fazlija - Sipaj care (RmX by Dj Zoki)
06. Deni Bonestaj - Morfijum (RmX by Dj Crni Zmaj)
07. Boban Rajovic - Ruzno pace (RmX by YUnited Dj's)
08. Danijel Djuric - Zao mi je zao (RmX by Dj MiVu)
09. Mia Borisavljevic & Anabela - Sto ratova (RmX by Dj-Ole)
10. Dragana Mirkovic & Boban Rajovic - Gromovi (RmX by Dj Novo)
11. Slobodan Vasic - Anonimna (RmX by Dj Zoki)
12. Anabela - Moj dragi (RmX by Dj Crni Zmaj)
13. Seka Aleksic - I u vatru, i u vodu (RmX by YUnited Dj's)
14. Luna - Sa usana (RmX by Dj MiVu)
15. Funky G - Sakom o sto (RmX by Dj-Ole)
16. Tanja Savic - Nova godina (RmX by Dj Novo)
17. Sako Polumenta - Godina nova (RmX by Dj Zoki)
18. Dado Polumenta - Fali mi ljubav (RmX by Dj Crni Zmaj)
19. Darko Lazic - Srce od silikona (RmX by YUnited Dj's)
20. Outro (RmX by Dj Novo & Dj Crni Zmaj)

Zelimo svima Vama srecnu novu 2010. godinu i sve najbolje u njoj.

Ovom prilikom posetite i sajtove nasih prijatelja:

www.folkoteka.com
www.mixoteka.com
www.only4yu.eu
www.balkanradio.eu
www.djnovo.com
www.balkan-djs.com
www.djsale.de.vu
www.djmivu.de

Veliki pozdrav svima od...

Dj Crni Zmaj, Dj Mivu, Dj Novo, Dj-Ole, Dj Sale i Dj Zoki.

YUnited Dj's!!

Pesme mozete preslusati na forumu ili na NOVO

Ralf Schumacher will Herausforderung meistern: Eine offene Rechnung?

(motorsport-magazin.com) Noch hat Ralf Schumacher keinen Vertrag für die Saison 2010 unterschrieben. Dennoch machte sich der Wahl-Österreicher am heutigen Dienstag auf nach Oberstdorf, um dem dortigen Auftakt der Vierschanzen-Tournee beizuwohnen. Schon vor einigen Jahren besuchte der 34-Jährige ein Skispringen und musste feststellen, dass sich kaum etwas verändert hat. "Das Feeling ist immernoch das gleiche. Ich bin wieder überrascht, dass sich die Sportler dort herunter trauen und über die Atmosphäre", so Schumacher im Auslauf der Schattenbergschanze gegenüber der ARD.

Der noch sieglose DTM-Pilot nutzte die Gelegenheit, um sich mit Sven Hannawald zu unterhalten. Der Ex-Skispringer versuchte sich schon in den letzten Jahren im Motorsport und will 2010 eine komplette Saison in der ADAC GT Masters bestreiten. Über eine Partnerschaft werden die beiden wohl kaum gesprochen haben, so sieht Schumacher seine Zukunft schließlich in der DTM oder der Formel 1.

"Ich weiß, dass ich mich bei Mercedes und in der DTM wohl fühle. Es ist eine Herausforderung, die ich noch nicht gemeistert habe. Die Einigung dauert noch etwas", erläutert Schumacher, der eine Entscheidung erst im Januar oder Februar erwartet. Wenn er in der Zwischenzeit ein gutes Angebot aus der Königsklasse geben würde, könnte er sich ein Comeback ohne Zweifel vorstellen. "Ich schließe gar nichts aus..."

BMW X3 CC startet bei der Rallye Dakar

Nach dem überzeugenden Vorjahreserfolg von Volkswagen gelten alle fünf Race Touareg erneut als Siegkandidaten. Am Steuer sitzen mit „Titelverteidiger“ Giniel De Villiers, dem zweifachen Rallye-Weltmeister Carlos Sainz, dem US-amerikanischen Baja-Spezialisten Mark Miller, Neuzugang Nasser Al-Attiyah und dem Brasilianer Mauricio Jose Neves einige der größten Könner ihrer Zunft.

Als stärkster Gegner wird das Quartett der vom deutschen X-Raid-Team eingesetzten BMW X3 CC gehandelt. Speerspitze und „Dakar“-Legende Stéphane Peterhansel will nach sechs Triumphen auf dem Motorrad und drei Erfolgen im Geländewagen nun den ersten Dakar-Sieg für die bayerische Marke holen. Mit Juan „Nani“ Roma, Guerlain Chicherit und Leonid Novitsky hat er schnelle teaminterne Konkurrenz. Echter Herausforderer statt nur Farbtupfer im Duell der deutschen Werksmannschaften will das ebenfalls von BFGoodrich unterstützte Team JMB Straddale Off-Road sein. Die „Dakar“-erfahrene Equipe tritt mit mehreren Ex-Werks-Pajero von Mitsubishi an.

Die 32. Rallye Dakar startet am 1. Januar 2010 in Buenos Aires. Die argentinische Hauptstadt ist am 17. Januar zugleich Zielort. Die 9.030 Kilometer lange Strecke besteht aus extrem unterschiedlichen Untergründen. Neben den schnellen Flachetappen durch Argentinien stehen den Teilnehmern steinige Bergpfade und natürlich die Fahrt durch die gigantischen Sanddünen der chilenischen Atacama-Wüste bevor. Die Prüfungen im trockensten Gebiet der Erde stehen in der ersten „Dakar“-Woche auf dem Programm, am 9. Januar ist im nordchilenischen Antofagasta der einzige Ruhetag geplant.

Sicherheitstipps für Silvester

Damit es an Silvester nur fröhlich, aber nicht gefährlich zugeht, sollten Sie folgende Dinge beim Feuerwerk beachten:

1. Nur sichere Produkte kaufen, die die so genannte BAM-Kennzeichnung der Bundesanstalt für Materialprüfung aufweisen.

2. Bevor Sie eine Rakete zünden, sorgen Sie immer dafür, dass sich Ihr Kind in sicherem Abstand von der Abschussstelle befindet.

3. Raketen dürfen nur aus einer standsicheren Flasche oder einem Rohr gestartet werden. Achten Sie darauf, dass die Raketen senkrecht nach oben zeigen. Raketen niemals aus der Hand starten lassen oder auf Menschen zielen. Vor der Verwendung klären, ob Gebäude aus leicht brennbarem Material in der Nähe sind (z. B. Reetdächer), dann Sicherheitsabstand einhalten.

4. Knaller nur im Freien abrennen und niemals auf der Hand anzünden. Legen Sie stattdessen den Feuerwerkskörper auf den Boden und entfernen Sie sich rasch nach dem Anzünden. Kleinere Knallkörper mit Reibekopf, die direkt an der Streichholzschachtel entzündet werden, sofort danach wegwerfen.

5. Nicht explodierte Knallkörper niemals erneut anzünden. Stattdessen liegenlassen und den Blindgänger nach etwa fünf Minuten mit Wasser übergießen.

6. Tischfeuerwerk nicht in der Nähe von leicht entzündlichen Materialien wie Gardinen abbrennen und grundsätzlich eine feuerfeste Unterlage verwenden, etwa einen Porzellanteller. Wegspritzende Funken können schnell einen Brand entfachen, daher zum Löschen für alle Fälle ein großes Glas Wasser bereithalten.

7. Die beliebten Wunderkerzen sind schwach giftig, denn sie enthalten Bariumsalze. Sie sollten nicht mit Haut und Schleimhaut in Berührung kommen und dürfen nicht in den Mund genommen werden! Die Kerzendämpfe können Atembeschwerden verursachen – daher gut lüften nach dem Abbrennen!

Ideen für die Silvesterparty

Die folgenden Spielvorschläge gehören zu den Klassikern, an denen alle in der Familie (ab Kindergarten- bzw. Vorschulalter) ihren Spaß haben können.

Montagsmaler
Sie benötigen entweder eine Tafel, Kreide und Schwamm oder mehrere Blatt Papier und einen Stift. Der erste Mitspieler beginnt einen Gegenstand, ein Lebewesen oder eine Tätigkeit aufzumalen und alle anderen versuchen zu erraten, was es sein soll. Wer als Erster richtig geraten hat, ist als Nächster mit dem Malen dran. Für ein Kindergartenkind können Sie das Spiel auch abwandeln und jeder bekommt einen Batzen Knete. Damit soll ein Gegenstand oder ein Tier geformt werden und alle anderen dürfen raten, was es sein soll.

Unendliche Geschichte
Bei diesem Spiel entsteht eine meist recht komische Geschichte. Reihum darf jeder immer nur ein Wort sagen. Beispiel: Der erste sagt „Heute“, der zweite „habe“, der dritte „ich“, der nächste „ein“, sodass sich ein grammatikalisch korrekter Satz ergibt, der aber durchaus unsinnig sein darf. Je nach Kust und Laune kann dabei eine mehr oder weniger lange Geschichte entstehen.

Orangenkullern
Sie brauchen eine Orange, eine Uhr mit Sekundenanzeige und eine geeignete Rennstrecke, z. B. einen langen Gang. Der erste Spieler geht am Start auf alle Viere und krabbelt auf Kommando los (Zeit nehmen nicht vergessen!). Die Orange darf er nicht mit den Händen berühren, sondern nur mit der Nasenspitze vor sich herkullern. Für die Erwachsenen gibt es Strafsekunden, wenn sie die Orange versehentlich mit der Stirn oder mit dem Knie berühren (5 bis 10 Strafsekunden). Wer schafft es am schnellsten ins Ziel?

Alle Jahre wieder
Es könnte ein schönes Silvesterritual werden, Ihr Kind zukünftig jedes Jahr an diesem besonderen Tag zu wiegen und zu messen und die Werte auf einer Messlatte einzutragen. Sie können auch Hand- oder Fußabdrücke (mit Wasserfarben) auf ein Blatt Papier machen und jedes Jahr vergleichen, wie Ihr Kind gewachsen ist.

Das Familienbuch der Rekorde
Das Guinness-Buch der Rekorde kennt jeder. Vielleicht wollen Sie sich ein ganz persönliches „Familienbuch der Rekorde“ anlegen? Da könnte beispielsweise drin stehen, was Ihr Kind besonders gut kann oder was es im letzten Jahr Neues gelernt hat. Natürlich können Sie das Ganze auch weniger ernst nehmen und liebenswerte Charaktereigenschaften festhalten: Wer redet am meisten? Wer verschläft am häufigsten? Wer vergisst oder verliert an öftesten etwas?

Rezept: Kinder-Erdbeer-Bowle

Diese alkoholfreie Kinderbowle ist danz fix gemacht.

Zutaten (für 10 Gläser):
1 Liter Apfelsaft
1 Liter Mineralwasser
50 g Zucker
2 Esslöffel Zitronensaft
700 g tiefgefrorene Erdbeeren
evtl. einige Blättchen Minze

Zubereitung:
Saft und Wasser in ein Bowlegefäß geben, Zucker und Zitronensaft zugeben und gut verrühren. Gefrorene Erdbeeren, die dadurch gleichzeitig als eiswürfel dienen, zugeben und die Bowle evtl. mit Minzeblättchen dekorieren.

Oliver prebijen u centru grada!

Pevač Oliver Mandić izvukao deblji kraj kad je problem s manjom saobraćajkom u ulici Kralja Milana pokušao da razreši pesnicama, ali je naišao na jače od sebe



BEOGRAD - Nekadašnja pop ikona novotalasnog Beograda Oliver Mandić (55) ponovo je u jednoj od noćnih „akcija“ dobio po nosu!
Prema saznanjima, Mandić i njegov saputnik u „renou megan“ izvukli su deblji kraj u tuči koja se juče rano ujutro, oko dva sata posle ponoći, dogodila u ulici Kralja Milana posle čukanja s „mercedesom“ karavanom, u kojem su se nalazila dvojica mladića i dve devojke.
Očevidac ovog incidenta tvrdi da se obračun desio na „Čedinom semaforu“, kod Skupštine, nakon što se „reno“ zakucao u automobil koji je u tom trenutku stao na crveno.

- Vozač „renoa“ i Oliver Mandić istog trenutka su izašli napolje i krenuli da se „objasne“ sa društvom iz „mercedesa“. Iako su oni, kako se čini, izazvali sudar, bez ikakvog osnova su fizički nasrnuli na dvojicu mladića. Međutim, očigledno nisu očekivali da će im se ovi suprotstaviti, a kamoli uzvratiti tri puta većom merom! Kad je video da je vrag odneo šalu...

CELA VEST OVDE

Završena istraga protiv Svetlane Ražnatović

Okružni sud u Beogradu završio je juče istragu protiv folk pevačice Svetlane - Cece Ražnatović, osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja u Fudbalskom klubu Obilić, i dostavio predmet tužilaštvu koje treba da odluči da li će podići optužnicu.



Portparol Okružnog suda Ivana Ramić u izjavi za Tanjug navela je da je tužilaštvu sa spisima prosleđena i kompletna prevedena dokumentacija koju je zatražilo iz nekoliko stranih država. On je dodala da tužilaštvo sada može da podigne optužnicu protiv nje, da odustane od krivičnog gonjenja ili da zatraži dopunu istrage. Okružno tužilaštvo je prošle godine ponovo zatražilo dopunu istrage protiv Ražnatovićeve. Istražni sudija Branislav Pantelić od kolega u inostranstvu zatražio je da mu dostave originalne ugovore koje su igrači Obilića potpisivali prilikom transfera. Dodatna dokumentacija je prispela iz Grčke, Francuske, Bugarske, Turske, Austrije i Rusije, ali i iz Fudbalskog saveza Srbije. U svojstvu svedoka tokom istrage su saslušani i Zoran Petrović, nekadašnji direktor Obilića, i...

CELA VEST OVDE

Mambo Kings 2009 - Gremo generacija (Full Album)



Mambo Kings 2009 - 01 - Naj bo september ali maj
Mambo Kings 2009 - 02 - Veselica (Mix)
Mambo Kings 2009 - 03 - Hauba Party
Mambo Kings 2009 - 04 - Za duso in srce (Mix)
Mambo Kings 2009 - 05 - Balkan u mojim venama
Mambo Kings 2009 - 06 - Sviraj nesto narodno (Mix)
Mambo Kings 2009 - 07 - Gremo generacija
Mambo Kings 2009 - 08 - Srce nije kamen (Mix)
Mambo Kings 2009 - 09 - Samo jednom se zivi
Mambo Kings 2009 - 10 - Acapulco

Album mozete preuzeti na forumu

SAVETI: Praznik posmatran detetovim očima

Kada postanemo roditelji odjednom smo zaduženi za kupovinu poklona, za osmišljavanje zabave, za dobro raspoloženje... ali i za bezbednost naše dece.
Nisu samo petarde i vatromet potencijalna opasnost za dete. Brzo ćete shvatiti da su šarene sveće, stakleni ukrasi za jelku ili velika jelka obmotana raznobojnim sijalicama - kao tempirane bombe (posebno ako su deca mala).





Uostalom, krpeni i pleteni ukrasi, kao i patuljaste jelke, strateški postavljene na najvišu policu u dnevnoj sobi, imaju svojih draži. Kako dete raste, neka rastu i jelke i broj ukrasa. Dok je malo, pridržavajte se starog pravila - što manje, to bolje, piše na sajtu "Yumama".

Sami pravite ukrase
Ne krivite sebe ako ne stignete da spremite pet vrsta kolača, napišete brdo čestitki i kupite gomilu zanimljivih poklona bližnjima. Vreme koje biste proveli zajapureni nad rernom u kuhinji, ili jureći u poslednji čas po prodavnicama, bolje je da utrošite na zajedničko pravljenje ukrasa od krep papira, testa ili balona.

Ove aktivnosti, osim što podstiču detetovu kreativnost...
 
CELA VEST OVDE

Film: The Young Victoria (2009)



Žanr: Drama / Romansa

Scenario: Julian Fellowes (Gosford Park, 2001.)

Režija: Jean-Marc Vallée (C.R.A.Z.Y., 2005.)

Glavne uloge:
Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Thomas Kretschmann, Mark Strong

Godina proizvodnje: 2009

Zemlja porekla: Velika Britanija / SAD

Trajanje:
100 min

Love rules all

Sinopsis:
U The Young Victoria, Emily Blunt pruža izvanrednu glumu kraljice Victorije tokom prvih turbulentnih godina vladavine. Rupert Friend glumi princa Alberta, prosioca koji osvaja njeno srce i postaje njen partner u jednoj od najvećih romansi u istoriji.

Rezime: Emily Blunt sija kao Victoria u ovom romantičnom, ali tromom rojalnom portretu.

IMDB ocena: 7.2/10

Datum svetske premijere: 6. mart 2009. (Velika Britanija)

Trivija:
- Ćerka producentkinje Sare Ferguson, princeza Beatrice od Jorka, ima malu ulogu u filmu kao jedna od Victorijinih dama iz pratnje. Beatrice je pra-pra-pra-pra-praunuka kraljice Victorije.
- Mnoge scene snimljene su u zamku Belvoir u Lajkesterširu. U krevetu koji je korišćen u sceni na medenom mesecu spavala je prava kraljica Victoria kada je posetila zamak 1843. godine. Spavaća soba je tako mala da su sve kamere morale biti postavljene van prozora.
- Visoki zeleni krevet koštao je 25.000 funti. Posle snimanja filma kupili su ga vojvoda i vojvotkinja od Rutlanda, vlasnici zamka Belvoir.
- Scene pokraj mora snimljene su takođe kod zamka Belvoir, koji se nalazi oko 100 kilometara udaljen od mora. "Pesak" je zapravo nanet na terasu zamka, a okolina je kasnije digitalno zamenjena "morem".
- Svi kostimi koje je nosila Emily Blunt osigurani su na 10.000 funti (svaki).

Nominacije:
Najbolja glumica (Emily Blunt), 2009 British Independent Film Awards
Najbolja glumica (Emily Blunt), Najbolji dizajn kostima, 2010 Broadcast Film Critics Association

Awards

Najbolja glumica u drami (Emily Blunt), 2010 Golden Globes, USA
Najbolja glumica u drami (Emily Blunt), Najbolji dizajn kostima, 2009 Satellite Awards
Najbolja umetnička režija, 2009 Washington DC Area Film Critics Association Awards

THE YOUNG VICTORIA engleski trailer / trejler

Funky G - 2009 - album: Pali andjeo

Funky G - 2009 - album: Pali andjeo

01. Funky G - Sakom o sto
02. Funky G - Litar vina
03. Funky G - Pali andjeo
04. Funky G - Rodjen los
05. Funky G - Tekila
06. Funky G - Svirajte mi tuzne pesme
07. Funky G - Srce u naftalinu
08. Funky G - Bice mi tesko (verzija 2009)

Pesme mozete preslusati OVDE

Djogani 2009 - album: Svila

Djogani 2009 - album: Svila

01. Djogani - Andjeo bez krila
02. Djogani - Gljiva ludara
03. Djogani - Bez limita
04. Djogani - Super sredstvo
05. Djogani - Svila
06. Djogani & Sladja Delibasic - Ajmo sad u provod
07. Djogani - Pilula roze
08. Djogani - Dira me, dira
09. Djogani - Hiljadu suza
10. Djogani - Accordion soul

Pesme mozete preslusati OVDE

Dienstag, 29. Dezember 2009

Djogani 2009 - Vesna i Sladja Delibasic - Ajmo sad u provod - lyrics

Djogani 2009 - Ajmo sad u provod feat. Sladja Delibasic
29.12.'09

Ajmo sad u provod nas dve
gas u najvecu brzinu
idemo po gradu nas dve
da podignemo mi prasinu

Hajmo sad u provod nas dve
sa naslovnih strana obe
nek zaneme, nek zaboli glava
kada prodje crna i plava

Vesna:
Laze, maze, laze tebe, mene
levo, desno, ovo, ono
sa mnom danju, s tobom ide nocu
provaljeno, provaljeno stvarno

Sladja:
Laze, maze, laze tebe, mene
servira nam pravu malu bajku
ne trepce, u oci gleda obe
dok se kune - kune se u majku

Ceo tekst pesme, kao i ostatak pesama sa NOVOG albuma mozete pronaci OVDE ili na www.TekstoTeka.com

tekstovi,lyrics, von, od, pjesama, lyrics, lirika,songtexte,text,textovi,pjesma,pesma,pesme,pjesme,pesama,from,reci,

SAVETI: Savršena šminka za novogodišnje fotografisanje

Ne sumnjamo da ćete se u novogodišnjoj noći provoditi u svom najboljem izdanju, ali, kako bi i "oko" fotoaparata to zabeležilo, morate da se poslužite malim trikovima prilikom šminkanja. Poznata šminkerka Jelena Maćić vam otkrijva nekoliko tajni svog zanata.


Za Novu godinu slobodno možete da preterate sa šminkom, poručuje Jelena Maćić. Dakle, samo napred, neka sve te večeri bude glamurozno, a to će se onda videti i na fotografijama!
Za početak ne bi bilo loše da na lice nanesete neku kremu koja ubija sjaj. Lice će tokom cele noći biti pod šminkom, pa treba sprečiti preterano mašćenje kože, što uvek loše izgleda na fotografijama.
 
DOBRA PODLOGA

Ten treba da bude u boji vaše kože. Nanesite ga u što manjoj količini. Ako nemate problema sa licem, preporučujem da izaberete neki mineralni...

CEO TEKST OVDE

SAVETI: Napravite sami novogodisnju frizuru: Romanticna Barbi ili rok mackica

Zamolili smo poznatog beogradskog frizera Dejana Ivanovića Dežana da osmisli dve efektne, svečane frizure, koje lako možete i same da napravite. Evo njegovih predloga i za plavuše i za crnke.



ROMANTIČNA BARBI
Ova punđa jeste malo zahtevnija, ali ako sledite Dežanova uputstva, sigurno će vam uspeti. Pripremite desetak ukosnica, jaku gumicu za kosu i figaro. Ukoliko ga nemate, mogu da posluže i vikleri, ali će sve duže trajati.
Frizura je jako svečana i romantična, pa se vredi potruditi. Pristajaće mladim devojkama, ali i starijim damama − treba samo imati dugu kosu i dovoljno strpljenja.
Odlično ide uz ženstvenu odeću od satena, svile ili muslina, kao i uz perje. Ako odaberete haljinu na bretele poput ove na slici, koju je kreirala Vesna Matijević, izgledaćete nežno i seksi, baš kao Barbika.

1. Pokupite kosu i vežite je u konjski rep tako da izostavite pramenove koji će padati uz lice. Rep podelite u deblje pramenove, pa svaki uvijajte figarom, viklerima ili presom koja može da pravi lokne.

2. Svaki pramen prikačite ukosnicom za...
 
CEO TEKST OVDE

Ljubiša Vasiljević 2009 - album: Stare kosti

BN music produkcija - CD 018





1. Stare kosti
2. Probao sam - iluzija
3. Lavica
4. Zasto places kad si kriva
5. Poslednji put se javi
6. Odkud ti u ovo doba
7. Menjati se nikad necu
8. Lepa Novosadjanka

Album mozete preuzeti na forumu

Boris Dali 2009 - Sdelka s tygata (Promo Bulgaria)

Boris Dali 2009 - Sdelka s tygata (Promo Bulgarska)



Pesmu mozete preslusati ovde

Debora Kristiana 2009 - Vsičko ili ništo - Promo Bulgaria

Debora Kristiana 2009 - Vsičko ili ništo - Promo Bugarska



Pesmu mozete preslusati ovde

Dimana 2009 - V onazi nošt - Promo iz Bugarske

Dimana 2009 - V onazi nosht (Video) Promo Bulgaria



Pesmu mozete preslusati OVDE

Veronika 2009 - Prijemam komplimenti - PROMO Bulgaria

Veronika 2009 - Priemam komplimenti (Đogani - Đavole) Promo iz Bugarske



Pesmu mozete preslusati OVDE

Boban Rajović - album: The Best of 2009

U produkciji Vujin Records - CD 045



1. Ružno pače
2. Gromovi (duet Dragana Mirković)
3. Latice od ruža
4. Jesen je
5. Bila si moj nemir
6. Sad si s njim
7. Puklo srce
8. Na dan kad si rođena
9. Ubi me ti
10. Usne boje vina
11. Bata
12. Ljubav
13. Flaša
14. Da li, da li je
15. Broj 23
16. Pomozite mi drugovi
17. Kosači
18. Crna lala
19. Provokacija
20. Izdaja

Album možete preslušati na forumu i na NOVO

SAVETI: Detalji koji dižu cenu odeće na vama

Svečana večernja tašna može da bude sama po sebi dovoljno glamurozan detalj koji će delovati kao nakit i uz jednostavnu odeću: opšivena perlama, biserčićima, šljokicama, od zlatne ili srebrne kože, satena, čipke, lamea...

Ukrasni lanac za takvu tašnu čini je još elegantnijom, a haljinu uz koju se nosi još svečanijom. Tašnica u šanel stilu ide uz elegantne baletanke ili cipele i sandale sa modernim visokim potpeticama i platformom.
Moderne su i večernje tašne u retrostilu iz vremena sedamdesetih, nabrane, od meke kože, često zmijske, sa metalnim okovom koji se završava kuglicama. Po pravilu se nose u ruci, mogu po dimenzijama biti i nešto veće nego klasične večernje, piše "Politika Magazin".
Ako su od kože reptila, a nemate i cipele od istog...

CELA VEST OVDE

SAVETI: SEKSI, ravna kosa

Čas je in, čas je out... Ravna kosa je opet u modi, jer je tako ženstvena. Predstavljamo vam tri jednostavna načina formiranja glatke, zanosne kose kakvu i zvezde obožavaju.



1.Operite i potpuno osušite kosu.
Dobro je istapkajte peškirom dok ne bude samo vlažna. Ovim
postupkom ćete znatno skratiti vreme sušenja. Potom utrljajte silikonsku kremu i očešljajte se.

2. Zaboravite na volumen.
Za ovaj stil frizure nije vam potreban volumen - baš suprotno! Tokom sušenja fenom, koristite četku za češljanje, a ne za...
 

Hule 2009 - album: Za sve je praznik kriv



Hule 2009 -01- Stojim na zeleno, idem na crveno
Hule 2009 -02- Otkud ti pravo
Hule 2009 -03- Za sve je praznik kriv
Hule 2009 -04- Sretne ti bile godine bez mene
Hule 2009 -05- Djevojka iz krajine
Hule 2009 -06- Grad snova
Hule 2009 -07- Svadba se pamti za zivot cijeli
Hule 2009 -08- Vracam se kuci
Hule 2009 -09- Sjedimo k`o stranci
Hule 2009 -10- Sine moj

Bonus
Hule 2009 -11- Pobjednici istoriju pisu
Hule 2009 -12- Sirota djevojka
Hule 2009 -13- Umrijecu kraj tvoje kapije
Hule 2009 -14- Slazi mamu da ces spavat` kod drugarice
Hule 2009 -15- Zlatar
Hule 2009 -16- Nocna dama
Hule 2009 -17- Nikad nece biti moja dama

Album mozete preuzeti na forumu

Montag, 28. Dezember 2009

Dragana Mirkovic 1999 - album: 15

Izvodjac: Dragana Mirkovic
Album: Dragana & Zlaja Band 15
Godina: 1999
Izdavac: Grand / PGP RTS / Vujin
Kataloški broj: 010 / 404429 / 10033
Nosac zvuka: CD



01. Dragana Mirkovic - U godini
02. Dragana Mirkovic - Koliko je prevarenih
03. Dragana Mirkovic - Danima
04. Dragana Mirkovic - Bilo cija
05. Dragana Mirkovic - Otrov i melem
06. Dragana Mirkovic - Ostavljeni
07. Dragana Mirkovic - Da li znas
08. Dragana Mirkovic - Nema te nema (Album version)
09. Dragana Mirkovic - Jos si meni drag
10. Dragana Mirkovic - Nema vatre
11. Dragana Mirkovic - Kada te ugledam
12. Dragana Mirkovic - Bog zna
13. Dragana Mirkovic - Place mi se (ova pesma se nalazi samo na CDu)

Album mozete preuzeti na forumu

Lana 1983 - album: Ja sam Lana

Izvodac: Gordana Adamov - Lepa Lana
Album: Ja sam Lana [Avis ''Sve zvezde'' Milutina Popovica Zahara]
Godina: 1983
Izdavac: Jugoton
Kataloški broj: LSY-63176
Nosac zvuka: LP



01. Lana - Vanzemaljac
02. Lana - Ja sam Lana
03. Lana - Opa, opa, Marko
04. Lana - Odi mome
05. Lana - Februarski rock and roll
06. Lana - Ne daj srcu da odluta
07. Lana - Merlin
08. Lana - Ciganka
09. Lana - Imas lepe oci
10. Lana - Ja sam zena koja sanja

Album mozete preuzeti na forumu

Umetnička imena poznatih zvezda sa Estrade

Bubamara s mikrofonom

Lažnim umetničkim ili scenskim imenima, estradni poslenici služili su se da bi zvučnošću novih imena privukli veću pažnju. Dešavalo se i da nadimci koje su dobijali postanu njihov trajno umetničko dobro. Prava stihija prepravki krštenica nastaje tek u 20. veku razvojem medija, filmske i industrijske zabave.

Stvaranje idola, diva, kultova i zvezda, koji će se na tržištu dobro unovčiti, nije bilo moguće bez potpune promene koja je podrazumevala nabacivanje kratkog i zvučnog imena. Ovaj zakon industrije masovne zabave prelio se i u naše dvorište i tu dobio "aneks" domaćeg mentaliteta. Ovde je tradicijom nekima suđeno da su poznatiji po nadimku nego po pravom imenu.

Malo je na estradi onih koji pevaju, sviraju ili igraju pod imenom upisanim u matične knjige: Lepa Brena (Fahreta Jahić), Ekstra Nena (Snežana Berić), Aca Lukas...

CELA VEST OVDE

Seka pred sudom zbog vukova!!!

Udruženje „Feniks“ podnelo krivičnu prijavu protiv Aleksićeve




Vukovi, koji su izazvali ogromnu pažnju na promociji novog albuma Seke Aleksić, uzburkali su i mnoge duhove, a kako trenutno stvari stoje, mogli bi folk zvezdu da dovedu i do suda.
Naime, javnosti se obratilo Udruženje za zaštitu životinja i razvoj građanske svesti “Feniks”, koje je protiv pevačice podnelo i krivičnu prijavu zbog navodnog zlostavljanja ovih divljih životinja.
Udruženje je tražilo i da se krivično goni N. N. lice koje je folk divi obezbedilo vukove.

U saopštenju, koje su potpisale Milica Ranković, predsednica, i Katarina Hofer, potpredsednica udruženja.
„U Zakonu je članom 8 jasno naznačeno da se javno prikazivanje životinje može organizovati samo ako ne ugrožava život, zdravlje i dobrobit životinje, ako se njime životinja ne prisiljava na ponašanje nesvojstveno vrsti i ako se ne izvrgavaju ruglu fizičke i psihičke osobine životinje. Ono što se te večeri dešavalo na splavu je zlostavljanje životinje. Zanimljivo je da je pevačica zaboravila da su vukovi živa bića sa karakteristikama svoje vrste, a ne delovi...
 
CELA VEST OVDE

VELIKI BRAT: Karlo prosio, Viki ćutala!

ISPALJIVANJE



Frizer iz Beograda zaprosio Makedonku u ispovedaonici, ali ona nije rekla „da“
Karlo Zagorac zaprosio je Violetu Ralevu u ispovedaonici kuće Velikog Brata, ali ona nije rekla „da“. Frizer iz Beograda je proteklog dana izvršio tajni zadatak i kao nagradu dobio mogućnost da se vidi sa svojom devojkom, što je iskoristio da joj ponudi brak:

- Karlo je zatvorenih očiju čekao da Violeta uđe u ispovedaonicu, a onda su počeli da se grle i ljube. Već posle nekoliko rečenica on se osmelio da...

CELA VEST OVDE

Nikola Rokvić i Tanja Savić: Zajedno u Novu godinu



Pevači „Granda“ Nikola Rokvić, Tanja Savić i Stevica Anđelković zajedno će nastupati u najluđoj noći pred publikom beogradskog kluba KPGT. Vlasnik ovog lokala izabrao je upravo njih jer su trenutno među traženijim pevačima popularne produkcije, a samim tim i majstori za dobar štimung.

Mnogobrojni gosti koji će Novu godinu dočekati u ovom klubu, moći će da uživaju u popularnim pesmama poput „Zlatnika“, „Blesave“, „Al’ nema nas“ i mnogim drugim.

Izvor: F-Ton