Samstag, 5. Dezember 2009

"Crvena jabuka": Specijaliteti za sarajevsku publiku

"Crvena jabuka": Specijaliteti za sarajevsku publiku
Koncert nećemo otvoriti nekom pjesmom, već će to biti nešto drugačije, posebno - kaže Žera

Sutrašnji koncert "Crvene jabuke" u sarajevskoj dvorani Zetra obilovat će brojnim iznenađenjima koja publiku sigurno neće ostaviti ravnodušnom, poručeno je na jučerašnjoj press-konferenciji upriličenoj u motelu Halida Bešlića u Semizovcu.

3D animacija

Prema riječima organizatora Željka Kozine, na koncertu, kojim "Jabuka" proslavlja 25. rođendan, bit će prezentiran i hologram s 3D animacijom koji dosad nije viđen na prostorima regiona, a i frontmen popularnog benda Dražen Žerić Žera je istakao da će već na samom početku publiku dočekati jedan specijalitet.

- Koncert nećemo otvoriti nekom pjesmom, već će to biti nešto drugačije, posebno. Ne bih otkrivao o čemu se radi, da ne pokvarim iznenađenje. Što se svirke tiče, planirali smo izvesti oko 60 pjesama. Naravno da ne možemo otpjevati sve naše kompozicije, jer bi onda koncert trajao šest sati. Trema, naravno, postoji kao i pred svaki nastup. Ako nemaš treme, ne trebaš se ni baviti ovim poslom jer si izgubio nit - kaže Žera.

Jedan od gostiju koncerta bit će legendarni Halid Bešlić, koji će otpjevati jednu od svojih najpoznatijih numera na "Jabukinom" spektaklu u Zetri.

Rođendanska proslava

- Bit će to pjesma "U meni jesen je". Riječ je o kompoziciji koja je kao stvorena za "Crvenu jabuku". Drago mi je što ću bio dio rođendanske proslave ovog benda - ističe Bešlić.

Konferenciji je također prisutsvovao i Dado Čaušević, koji će na koncertu izvesti duet sa Žerom, te istakao kako mu je čast nastupiti s bendom uz čiju muziku je odrastao.

Među gostima će biti i Enis Bešlagić, Antimon, a kako nezvanično doznajemo očekuje se dolazak i Zije Valentina i Saša Lošića Loše.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen