Montag, 7. Dezember 2009

SAVETI: Kako protiv masne kose

Korisni saveti: Kako protiv masne kose
Ukoliko se vaša kosa brzo masti, znači da lojne žlezde preterano luče. Ako je lučenje lojnih žlezda kod vas prirodno pojačano, onda se problem ne može iskoreniti. Ali ako je tome uzrok uzimanje antibiotika, hormonalni disbalans ili policističnost jajnika, ovu pojavu možete držati pod kontrolom.
Prema istraživanjima sprovedenim u SAD, mašćenje kose može da prouzrokuje i stres, ali i često češljanje kose. Naime, s češljem ili četkom za kosu s kojom na neki način stružete po temenu skidate masnoću i prenosite je na vrhove kose. Osim toga, za masnu kosu može da bude krivo vlažno vreme, masna hrana, često prolaženje prstima kroz kosu i razni preparati.

Mnogi imaju probleme s mašćenjem kose do te mere da im ona izgleda masno samo nekoliko sati nakon što su je oprali. Nažalost, tada morate da je perete svaki dan jer ne samo da vizualno izgleda poražavajuće već, takođe, ima i specifičan miris. Nažalost, pranje kose svaki dan i više je nego nepraktično, a šampon najčešće još jače iritira teme, što dovodi do većeg izlučivanja lojnih žlezda.

Pranje
Kada kupujete šampon, tražite onaj koji je namenjen masnoj kosi ili za volumen. Noviji šamponi protiv masne kose imaju manje hemikalija, što bi trebalo da smanji iritaciju vlasišta. Ispirajte kosu u mlakoj vodi jer vruća voda povećava mogućnost mašćenja.

Ako je ikako moguće, nemojte upotrebljavati regenerator za kosu, a ako baš morate, nanosite ga samo na vrh kose. Između pranja kosu dirajte i češljajte što manje. Možete da pokušate s vrlo malom količinom bebi pudera kako bi vam upio višak masnoće ili sa šamponom u spreju.


Najbolji preparati
Cink, pantenol i ulje od jojobe su vrlo efikasni u ratu protiv masne kose. Umiruju kožu na glavi i pomažu u čišćenju folikule. Ulje jojobe je prirodno...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen