Samstag, 19. Dezember 2009

Backstreet boys bankrot!

„Bekstrit bojs" bankrot!
Koncerti benda „Bekstrit bojs" u Beogradu i Zagrebu koštali su 300.000 evra, a prema proceni organizatora, privukli su samo 8.000 ljudi! Koncert je nastao zahvaljujući saradnji kompanije za prodaju ulaznica „Eventim" i hrvatske promoterske kuće „Nova", čiji je ovo prvi poslovni nastup u Beogradu.
1
Pregazilo ih vreme... „Bekstrit bojs" pokušavaju da zarade na ime stare slave
Pregazilo ih vreme... „Bekstrit bojs" pokušavaju da zarade na ime stare slave

Kako Press saznaje, beogradski koncert „Bekstrit bojsa" plaćen je u „paketu" sa zagrebačkim nastupom „bojs benda", održanim 27. novembra u „Areni Zagreb". Koncertu u Beogradu prisustvovalo je 3.000 ljudi, a u Zagrebu „čak" 5.000.
- Brojka od 3.000 prodatih ulaznica je veoma mala, pogotovo što je u pitanju veliki prostor poput „Arene". Ipak, imam utisak da je ovaj koncert samo proba pred veće i bolje događaje. Mada, nisam tako siguran da je pametno investirati u koncerte u Srbiji, zato što se oni sve češće organizuju sa gubitkom - naveo je izvor Pressa blizak srpskim promoterskim krugovima.

Naredni događaj u organizaciji „Note" u Beogradu biće nastup „Plavog orkestra" u „Areni" 27. marta.
Uobičajena koncertna praksa je da se pre koncerta plaća avans muzičaru, a neposredno pred sam događaj isplaćuje se i ostatak novca. Ukoliko se koncert otkaže zbog nedostatka interesovanja, organizator gubi avans, a publici se vraća novac od ulaznica. Zato su organizatori često na mukama da li da rizikuju da koncert „pukne" ili da se povuku na vreme. Jedan od najdrastičnijih primera otkazivanja koncerta, koji je trebalo da bude „zicer", bio je prošlogodišnji otkazani nastup Elisa Kupera u Beogradu (prodato samo 800 ulaznica). Tužan dan za srpski metal bio je i 24. jun prošle godine, kada je trebalo da na Tašmajdanu zasvira treš-metal atrakcija „Slejer" - za ovu svirku nije prodato ni 300 ulaznica!    

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen