Samstag, 19. Dezember 2009

Gucci za pomoc UNICEF-u i Africi

Gucci za pomoc UNICEF-u i Africi



Italijanska modna marka Gucci je u saradnji sa ilustratorom i autorom Michael-om Roberts-om napravila posebnu liniju ručnih torbi, kožnih dodataka i prazničnih čestitki od koje će deo prihoda od prodaje biti namenjen UNICEF-u. Tačnije, modna kuće će donirati 25% prihoda od svake prodaje u dobrotvorne svrhe.

Ideja o kampanji za pomoć UNICEF-u je potekla od kreativnog direktora kompanije Gucci, Fride Giannini, koja je prethodno angažovala Robertsa da napravi knjigu pod nazivom Sneško Belić u Africi (Snowman in affrica), po ugledu na njegovu veoma uspešnu knjigu za decu Sneško Belić u raju (Snowman in Paradise). Kompletan prihod od prodaje te knjige ide u dobrotvorne svrhe za pomoć deci u Africi. Knjiga i svi proizvodi iz ove linije koji su ukrašeni ilustracijama iz knjige već mogu da se kupe u svim Gucci buticima širom sveta.

Inače ovo nije prvi put da Gucci pomaže UNICEF, svake godine pred Novu godinu kompanija organizuje neku akciju koja tradicionalno pomaže edukaciju, zdravstvo, programe za čistu vodu, kao i programe pomoći za siročad i decu zaraženu virusom HIV-a u pod-Saharskoj Africi. U poslednjih 5 godina modni gigant je donirao preko 7 miliona dolara UNICEF-u.










Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen